Ragu alla Bolognese

arvosana4/5

(13)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Italialainen jauhelihaklassikko saa hautua liedellä kokonaiset kaksi tuntia. Tiesitkö, että aitoon bologneseen lorautetaan myös tilkka maitoa?

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
1 kplsipuli
1 kplvarsisellerin varsi
2 rkloliiviöljyä
1 rklvoita
400 g(1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu)
1 1/2 dlvalkoviiniä
500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
40 g(3 rkl) tomaattipyreetä
1 kplliha-annosfondi
1/4 tlsuolaa
1 dlkevytmaitoa

Lisäksi

300 gtagliatellepastaa
(parmesaanijuustoraastetta)

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori porkkana. Kuori sipuli. Huuhtele selleri. Leikkaa kasvikset puolen sentin kuutioiksi. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa kasarissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    1 kplsipuli
    1 kplvarsisellerin varsi
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvoita
  2. 2

    Lisää jauheliha kasariin ja ruskista se. Lisää viini ja keitä kasaan hetki.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu)
    1 1/2 dlvalkoviiniä
  3. 3

    Sekoita tomaattisäilykkeet, fondi ja suola kastikkeeseen. Hauduta välillä sekoittaen 2 tuntia, ensimmäinen tunti kannen alla ja toinen ilman kantta. Lisää maito noin 10 minuuttia ennen hauduttamisen loppua.

    MääräAinesosa
    500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
    40 g(3 rkl) tomaattipyreetä
    1 kplliha-annosfondi
    1/4 tlsuolaa
    1 dlkevytmaitoa
  4. 4

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi juustolla.

    MääräAinesosa
    300 gtagliatellepastaa
    (parmesaanijuustoraastetta)

Vinkki: Valmista ragua kaksinkertainen annos ja pakasta ylimääräinen kastike.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (parmesaanijuustoraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.9.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä