Ragu alla Bolognese
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Italialainen jauhelihaklassikko saa hautua liedellä kokonaiset kaksi tuntia. Tiesitkö, että aitoon bologneseen lorautetaan myös tilkka maitoa?
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | varsisellerin varsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 400 g | (1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu) |
| 1 1/2 dl | valkoviiniä |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 40 g | (3 rkl) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | kevytmaitoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | tagliatellepastaa |
| (parmesaanijuustoraastetta) | |
- 1.
Pese ja kuori porkkana. Kuori sipuli. Huuhtele selleri. Leikkaa kasvikset puolen sentin kuutioiksi. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa kasarissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- 2.
Lisää jauheliha kasariin ja ruskista se. Lisää viini ja keitä kasaan hetki.
- 3.
Sekoita tomaattisäilykkeet, fondi ja suola kastikkeeseen. Hauduta välillä sekoittaen 2 tuntia, ensimmäinen tunti kannen alla ja toinen ilman kantta. Lisää maito noin 10 minuuttia ennen hauduttamisen loppua.
- 4.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi juustolla.
Ragu alla Bolognese
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Italialainen jauhelihaklassikko saa hautua liedellä kokonaiset kaksi tuntia. Tiesitkö, että aitoon bologneseen lorautetaan myös tilkka maitoa?
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | varsisellerin varsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 400 g | (1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu) |
| 1 1/2 dl | valkoviiniä |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 40 g | (3 rkl) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | kevytmaitoa |
Lisäksi | |
| 300 g | tagliatellepastaa |
| (parmesaanijuustoraastetta) | |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori porkkana. Kuori sipuli. Huuhtele selleri. Leikkaa kasvikset puolen sentin kuutioiksi. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa kasarissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 1 kpl varsisellerin varsi 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl voita - 2
Lisää jauheliha kasariin ja ruskista se. Lisää viini ja keitä kasaan hetki.
Määrä Ainesosa 400 g (1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu) 1 1/2 dl valkoviiniä - 3
Sekoita tomaattisäilykkeet, fondi ja suola kastikkeeseen. Hauduta välillä sekoittaen 2 tuntia, ensimmäinen tunti kannen alla ja toinen ilman kantta. Lisää maito noin 10 minuuttia ennen hauduttamisen loppua.
Määrä Ainesosa 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 40 g (3 rkl) tomaattipyreetä 1 kpl liha-annosfondi 1/4 tl suolaa 1 dl kevytmaitoa - 4
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi juustolla.
Määrä Ainesosa 300 g tagliatellepastaa (parmesaanijuustoraastetta)
Vinkki: Valmista ragua kaksinkertainen annos ja pakasta ylimääräinen kastike.
Ravintosisältö
589
Energiaa kcal
2465
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
589
Energiaa kcal
2465
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (parmesaanijuustoraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























