Raidallinen joulupatee

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa

Kikhernesose:

2 kplkikherneitä
1 kplkananmuna
1 dlkevytkermaviiliä
1 tlkurkumaa
1/2 tlvalkosipuli- tai yrttisuolaa
1/4 tlpippurisekoitusta
1/2 dlkuorittuja seesaminsiemeniä

Porkkanasose:

500 gporkkanaa
2 kplvalkosipulin kynttä
1/2 tlsuolaa
1 tlcurrya
1/4 tlpippurisekoitusta
2 kplkananmunaa
1 dlkevytranskankermaa

Parsakaalisose:

300 gparsakaalia
1 tlvalkosipuli- tai yrttisuolaa
suolaa tarvittaessa
1/2 tlrouhittua viherpippuria
2 kplkananmunaa
1 dlkevytranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kikherneet yleiskoneessa hienoksi. Lisää muna ja kermaviili. Mausta kurkumalla, yrttisuolalla ja pippurilla. Lisää seesaminsiemenet. Voitele pitkänomainen uunivuoka (1,5 l) ja aseta pohjan kokoinen pala leivinpaperia pohjalle. Kaada kikhernesose vuokaan.

    Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta porkkanat ja hienonna yleiskoneessa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada porkkanasose vuokaan kikhernesoseen päälle.

    Keitä parsakaali pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja hienonna yleiskoneessa. Mausta sose. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada vuokaan porkkanasoseen päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista pateeta uunin alaosassa 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025