Raidallinen joulupatee - Yhteishyvä

Raidallinen joulupatee

???
Annokset
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

KIKHERNESOSE:

2 kpl
Kikherneitä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kevytkermaviiliä
1 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Valkosipuli- tai yrttisuolaa
1/4 tl
Pippurisekoitusta
1/2 dl
Kuorittuja seesaminsiemeniä

PORKKANASOSE:

500 g
Porkkanaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Currya
1/4 tl
Pippurisekoitusta
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kevytranskankermaa

PARSAKAALISOSE:

300 g
Parsakaalia
1 tl
Valkosipuli- tai yrttisuolaa
Suolaa tarvittaessa
1/2 tl
Rouhittua viherpippuria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kevytranskankermaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kikherneet yleiskoneessa hienoksi. Lisää muna ja kermaviili. Mausta kurkumalla, yrttisuolalla ja pippurilla. Lisää seesaminsiemenet. Voitele pitkänomainen uunivuoka (1,5 l) ja aseta pohjan kokoinen pala leivinpaperia pohjalle. Kaada kikhernesose vuokaan.

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta porkkanat ja hienonna yleiskoneessa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada porkkanasose vuokaan kikhernesoseen päälle.

Keitä parsakaali pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja hienonna yleiskoneessa. Mausta sose. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada vuokaan porkkanasoseen päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista pateeta uunin alaosassa 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa