Raidallinen joulupatee

Nappaa talteen!
| Kikhernesose: | |
|---|---|
| 2 kpl | kikherneitä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kevytkermaviiliä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | valkosipuli- tai yrttisuolaa |
| 1/4 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 dl | kuorittuja seesaminsiemeniä |
| Porkkanasose: | |
| 500 g | porkkanaa |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | currya |
| 1/4 tl | pippurisekoitusta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kevytranskankermaa |
| Parsakaalisose: | |
| 300 g | parsakaalia |
| 1 tl | valkosipuli- tai yrttisuolaa |
| suolaa tarvittaessa | |
| 1/2 tl | rouhittua viherpippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kevytranskankermaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kikherneet yleiskoneessa hienoksi. Lisää muna ja kermaviili. Mausta kurkumalla, yrttisuolalla ja pippurilla. Lisää seesaminsiemenet. Voitele pitkänomainen uunivuoka (1,5 l) ja aseta pohjan kokoinen pala leivinpaperia pohjalle. Kaada kikhernesose vuokaan.
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta porkkanat ja hienonna yleiskoneessa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada porkkanasose vuokaan kikhernesoseen päälle.
Keitä parsakaali pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja hienonna yleiskoneessa. Mausta sose. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada vuokaan porkkanasoseen päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista pateeta uunin alaosassa 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista.
Raidallinen joulupatee
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kikhernesose: | |
| 2 kpl | kikherneitä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kevytkermaviiliä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | valkosipuli- tai yrttisuolaa |
| 1/4 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 dl | kuorittuja seesaminsiemeniä |
Porkkanasose: | |
| 500 g | porkkanaa |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | currya |
| 1/4 tl | pippurisekoitusta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kevytranskankermaa |
Parsakaalisose: | |
| 300 g | parsakaalia |
| 1 tl | valkosipuli- tai yrttisuolaa |
| suolaa tarvittaessa | |
| 1/2 tl | rouhittua viherpippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kevytranskankermaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kikherneet yleiskoneessa hienoksi. Lisää muna ja kermaviili. Mausta kurkumalla, yrttisuolalla ja pippurilla. Lisää seesaminsiemenet. Voitele pitkänomainen uunivuoka (1,5 l) ja aseta pohjan kokoinen pala leivinpaperia pohjalle. Kaada kikhernesose vuokaan.
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta porkkanat ja hienonna yleiskoneessa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada porkkanasose vuokaan kikhernesoseen päälle.
Keitä parsakaali pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja hienonna yleiskoneessa. Mausta sose. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada vuokaan porkkanasoseen päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista pateeta uunin alaosassa 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












