Rakuunainen vuokaleipä - Yhteishyvä

Rakuunainen vuokaleipä

Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä tai maitoa
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1 dl
Oliiviöljyä
1 1/2 tl
Yrttisuolaa
1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä tms.)
2 dl
Vehnäleseitä
8 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

Näin teet

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Mikäli käytät kuivahiivaa, neste saa olla +42 asteista. Jos käytössäsi on tuorehiivaa, liuota se hieman lämpimän nesteen joukkoon.

Lisää suola, rakuuna, oliiviöljy, yrttisuola, paahdetut siemenet ja keskenään sekoitetut vehnäleseet, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinlaudalla ja laita se paistovuokaan. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa liinan alla.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on rapea ja saanut väriä. Kumoa leipä ja tarjoa.

Resepti
Hellapoliisi
Kuvat
Jami Jaakonen
Julkaistu: 27.2.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja417 g417 g
Proteiinia92 g92 g
Rasvaa143 g143 g
Kuituja40 g40 g
Energiaa kj14236 14236
Energiaa kcal3402 3402

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kuivattua rakuunaa

  • 1,5 tl Yrttisuolaa

  • 2 pussia Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja417 g417 g
Proteiinia92 g92 g
Rasvaa143 g143 g
Kuituja40 g40 g
Energiaa kj14236 14236
Energiaa kcal3402 3402

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kuivattua rakuunaa

  • 1,5 tl Yrttisuolaa

  • 2 pussia Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

Resepti
Hellapoliisi

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.