Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Mikäli käytät kuivahiivaa, neste saa olla +42 asteista. Jos käytössäsi on tuorehiivaa, liuota se hieman lämpimän nesteen joukkoon.
Lisää suola, rakuuna, oliiviöljy, yrttisuola, paahdetut siemenet ja keskenään sekoitetut vehnäleseet, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinlaudalla ja laita se paistovuokaan. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa liinan alla.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on rapea ja saanut väriä. Kumoa leipä ja tarjoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3402
14236
143,0 g
24,0 g
417,0 g
31,0 g
40,0 g
92,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kuivattua rakuunaa,
1,5 tl Yrttisuolaa,
2 pussia Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli