Rakuunainen vuokaleipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä tai maitoa
1 tlkuivattua rakuunaa
1 dloliiviöljyä
1 1/2 tlyrttisuolaa
1 dlpaahdettuja pinjansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä tms.)
2 dlvehnäleseitä
8 dlvehnäjauhoja
2 kplkuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Mikäli käytät kuivahiivaa, neste saa olla +42 asteista. Jos käytössäsi on tuorehiivaa, liuota se hieman lämpimän nesteen joukkoon.

    Lisää suola, rakuuna, oliiviöljy, yrttisuola, paahdetut siemenet ja keskenään sekoitetut vehnäleseet, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinlaudalla ja laita se paistovuokaan. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa liinan alla.

    Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on rapea ja saanut väriä. Kumoa leipä ja tarjoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivattua rakuunaa, 1,5 tl Yrttisuolaa, 2 pussia Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä