Ranskalainen kalakeitto ja rouille

Tarjoile kalakeitto höyryävän kuumana paahdettujen leipäviipaleiden ja rouillen eli valkosipulikastikkeen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 glohta, kuhaa tai siikaa
300 gpakastekalaa, esim. seitiä
1 kplsitruunan mehu
2 rkloliiviöljyä
1 kplsipuli hiennonnettuna
1/2 kplpurjoa suikaleina
1 kplporkkana viipaleina
1 kpllehtisellerin varsi viipaleina
4 kpltomaattia kuutioina
1/2 tlsahramia haluttaessasi
8 dlkalalientä
2 dlvalkoviiniä
1 tlsuolaa
1 tlcayennenpippuria
muutama oksa tuoretta timjamia

Lisäksi

paahdettua valkoista leipää

Rouille-kastike

1 kplpunainen paprika
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplmuna
1 - 2 kpltabascoa
1 kplvaalea leipää
1 dloliiviöljyä
1 rkltomaattipyrettä
suolaa
pippuria

Valmistus

  1. 1

    Kalakeitto: Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla. Kuullota kattilassa ensin sipulit, purjosuikaleet, porkkana- ja selleriviipaleet sekä tomaattikuutiot. Lisää sahrami ja kääntele hetken aikaa. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat sekä mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä.

    Kastike: Poista paprikasta kanta ja siemenet. Sekoita muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy tahnan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Säilyy tiiviissä astiassa viileässä muutaman päivän.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä