Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen lihakeitto eli pot-au-feu

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kpl
Broileri tai 4 broilerinkoipea maustamattomana
500 g
Naudan keittolihaa, esim. potkaa tai etuselkää
(2 kyljystä tai lampaan kyljystä)
5 kpl
Laakerinlehteä
2 tl
Suolaa
6 - 8 kpl
Porkkanaa
½ lanttua tai 3 naurista
4 kpl
Sipulia
2 - 3 kpl
Mausteneilikkaa
1 kpl
Purjo
1 kpl
Kyssäkaali tai½ valkokaalia
15 kpl
Mustapippuria
Nippu persiljaa tai timjamia
Kylmää vettä

Tarjoamiseen

Mustapippuria
Persiljasilppua
Voissa paistettua maalaishiivaleipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista lihat kylmään veteen kastellulla paperilla pyyhkien, jos niissä on luun siruja. Laita lihat kattilaan.Kuori ja lohko juurekset ja kasvikset lihojen päälle. Paina neilikat kiinni sipuleihin. Sido persiljanippu ja timjaminoksat yhteen ja kiinnitä kattilan korvaan narulla.Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että ainekset peittyvät. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 2-4 tuntia. Lisää välillä tarpeen mukaan vettä ja kuori pois vaahtoa.Kaada liemi kattilasta erikseen ja mausta tilkalla konjakkia tai sherryä, jos haluat. Tarjoa lisänä voissa paistettua hiivaleipää.Poista yrttikimput ja paloittele lihat vadille. Nosta kasvikset viereen. Ripota päälle mustapippuria ja persiljaa. Tarjoa pääruokana.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 11.2.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.