Ranskalainen lihakeitto eli pot-au-feu

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kplbroileri tai 4 broilerinkoipea maustamattomana
500 gnaudan keittolihaa, esim. potkaa tai etuselkää
(2 kyljystä tai lampaan kyljystä)
5 kpllaakerinlehteä
2 tlsuolaa
6 - 8 kplporkkanaa
½ lanttua tai 3 naurista
4 kplsipulia
2 - 3 kplmausteneilikkaa
1 kplpurjo
1 kplkyssäkaali tai½ valkokaalia
15 kplmustapippuria
nippu persiljaa tai timjamia
kylmää vettä

Tarjoamiseen

mustapippuria
persiljasilppua
voissa paistettua maalaishiivaleipää

Valmistus

  1. 1

    Puhdista lihat kylmään veteen kastellulla paperilla pyyhkien, jos niissä on luun siruja. Laita lihat kattilaan.Kuori ja lohko juurekset ja kasvikset lihojen päälle. Paina neilikat kiinni sipuleihin. Sido persiljanippu ja timjaminoksat yhteen ja kiinnitä kattilan korvaan narulla.Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että ainekset peittyvät. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 2-4 tuntia. Lisää välillä tarpeen mukaan vettä ja kuori pois vaahtoa.Kaada liemi kattilasta erikseen ja mausta tilkalla konjakkia tai sherryä, jos haluat. Tarjoa lisänä voissa paistettua hiivaleipää.Poista yrttikimput ja paloittele lihat vadille. Nosta kasvikset viereen. Ripota päälle mustapippuria ja persiljaa. Tarjoa pääruokana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä