Ranskalainen lihakeitto eli pot-au-feu

Nappaa talteen!
| 1 kpl | broileri tai 4 broilerinkoipea maustamattomana |
| 500 g | naudan keittolihaa, esim. potkaa tai etuselkää |
| (2 kyljystä tai lampaan kyljystä) | |
| 5 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | suolaa |
| 6 - 8 kpl | porkkanaa |
| ½ lanttua tai 3 naurista | |
| 4 kpl | sipulia |
| 2 - 3 kpl | mausteneilikkaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | kyssäkaali tai½ valkokaalia |
| 15 kpl | mustapippuria |
| nippu persiljaa tai timjamia | |
| kylmää vettä | |
| Tarjoamiseen | |
|---|---|
| mustapippuria | |
| persiljasilppua | |
| voissa paistettua maalaishiivaleipää | |
- 1.
Puhdista lihat kylmään veteen kastellulla paperilla pyyhkien, jos niissä on luun siruja. Laita lihat kattilaan.Kuori ja lohko juurekset ja kasvikset lihojen päälle. Paina neilikat kiinni sipuleihin. Sido persiljanippu ja timjaminoksat yhteen ja kiinnitä kattilan korvaan narulla.Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että ainekset peittyvät. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 2-4 tuntia. Lisää välillä tarpeen mukaan vettä ja kuori pois vaahtoa.Kaada liemi kattilasta erikseen ja mausta tilkalla konjakkia tai sherryä, jos haluat. Tarjoa lisänä voissa paistettua hiivaleipää.Poista yrttikimput ja paloittele lihat vadille. Nosta kasvikset viereen. Ripota päälle mustapippuria ja persiljaa. Tarjoa pääruokana.
Ranskalainen lihakeitto eli pot-au-feu
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | broileri tai 4 broilerinkoipea maustamattomana |
| 500 g | naudan keittolihaa, esim. potkaa tai etuselkää |
| (2 kyljystä tai lampaan kyljystä) | |
| 5 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | suolaa |
| 6 - 8 kpl | porkkanaa |
| ½ lanttua tai 3 naurista | |
| 4 kpl | sipulia |
| 2 - 3 kpl | mausteneilikkaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | kyssäkaali tai½ valkokaalia |
| 15 kpl | mustapippuria |
| nippu persiljaa tai timjamia | |
| kylmää vettä | |
Tarjoamiseen | |
| mustapippuria | |
| persiljasilppua | |
| voissa paistettua maalaishiivaleipää | |
Valmistus
- 1
Puhdista lihat kylmään veteen kastellulla paperilla pyyhkien, jos niissä on luun siruja. Laita lihat kattilaan.Kuori ja lohko juurekset ja kasvikset lihojen päälle. Paina neilikat kiinni sipuleihin. Sido persiljanippu ja timjaminoksat yhteen ja kiinnitä kattilan korvaan narulla.Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että ainekset peittyvät. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 2-4 tuntia. Lisää välillä tarpeen mukaan vettä ja kuori pois vaahtoa.Kaada liemi kattilasta erikseen ja mausta tilkalla konjakkia tai sherryä, jos haluat. Tarjoa lisänä voissa paistettua hiivaleipää.Poista yrttikimput ja paloittele lihat vadille. Nosta kasvikset viereen. Ripota päälle mustapippuria ja persiljaa. Tarjoa pääruokana.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























