Ranskalainen lihapata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen lihapata

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Naudan paistia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Margariinia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 dl
Hillosipuleita
1 kpl
(400 g) yrttitomaattimurskaa
3 dl
Punaviiniä
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Timjamia

Näin teet

1

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 2.3.2007
Muokattu: 17.5.2019