Ranskalainen lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ranskalainen lihapata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Naudan paistia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Margariinia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 dl
Hillosipuleita
1 kpl
(400 g) yrttitomaattimurskaa
3 dl
Punaviiniä
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.3.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.