Ranskalainen lihapata

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Ranskalainen lihapata valmistetaan naudanpaistista ja se sopii herkulliseksi vapaapäivän ruoaksi. Älä säikähdä pitkää valmistusaikaa, sillä pääosan työstä hoitaa uuni.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan paistia
2 rklvehnäjauhoja
2 rklvoita
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 kplporkkanaa
160 g(1 tlk, 320/160 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 dlhillosipuleita
390 g (1 tlk) yrttitomaattimurskaa
3 dlvettä
2 dlpunaviiniä
1 kpllihaliemikuutio
1 kpllaakerinlehti
1 tltimjamia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihapalat jauhoissa. Kuumenna 1 rkl voita pannulla ja ruskista lihat. Siirrä lihapalat pataan.

    MääräAinesosa
    400 gnaudan paistia
    2 rklvehnäjauhoja
    2 rklvoita
  2. 2

    Kuori ja lohko sipuli, hienonna valkosipuli. Kuori ja leikkaa porkkana isohkoiksi paloiksi. Valuta herkkusienet ja hillosipulit. Lisää pannulle voita ja kuullota sipulilohkot sekä valkosipulikynsi. Sekoita ne lihapalojen joukkoon pataan.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 kplporkkanaa
    160 g(1 tlk, 320/160 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
    1 dlhillosipuleita
  3. 3

    Lisää pataan myös porkkanat, herkkusienet, hillosipulit, tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 175 asteessa 2,5–3 tuntia. Suojaa pata kannella tai foliolla noin tunnin kypsymisen jälkeen. Tarkista lihojen mureus, jatka kypsentämistä tarvittaessa. Tarjoa lihapata perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    390 g (1 tlk) yrttitomaattimurskaa
    2 dlpunaviiniä
    3 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    1 kpllaakerinlehti
    1 tltimjamia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä