Ranskalainen omenakakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalaisessa omenakakussa maistuu rommi. Mehevä, runsaan omenainen kakku tarjotaan ranskankerman kanssa, joka taittaa sopivasti kakun makeutta.
| 4 kpl | omenaa |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kevytmaitoa |
| 1 rkl | rommiaromia |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | mantelilastuja |
| (tomusokeria) | |
| Tarjoamiseen | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| vehnäjauhoja | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reuna.
- 2.
Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.
- 3.
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kääntele tasaiseksi. Kääntele omenat ja rommiaromi varovasti taikinaan.
- 4.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
- 5.
Halutessasi siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Sekoita tomusokeri ranskankermaan ja tarjoa kakun kanssa.
Ranskalaisessa omenakakussa maistuu rommi. Mehevä, runsaan omenainen kakku tarjotaan ranskankerman kanssa, joka taittaa sopivasti kakun makeutta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | omenaa |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kevytmaitoa |
| 1 rkl | rommiaromia |
Pinnalle | |
| 1 dl | mantelilastuja |
| (tomusokeria) | |
Tarjoamiseen | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| vehnäjauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reuna.
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia vehnäjauhoja - 2
Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl omenaa - 3
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kääntele tasaiseksi. Kääntele omenat ja rommiaromi varovasti taikinaan.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai leivontamargariinia 2 kpl kananmunaa 1 3/4 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 1/4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 1/2 dl kevytmaitoa 1 rkl rommiaromia - 4
Kaada taikina vuokaan ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Määrä Ainesosa 1 dl mantelilastuja - 5
Halutessasi siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Sekoita tomusokeri ranskankermaan ja tarjoa kakun kanssa.
Määrä Ainesosa (tomusokeria) 1 rkl tomusokeria 150 g (1 prk) ranskankermaa
Vinkki: Valitse kakkuun hapokas omenalajike.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1254
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1254
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tomusokeria), voita tai leivontamargariinia, vehnäjauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























