Ranskalainen omenakakku

arvosana5/5

(7)arviota
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Ranskalaisessa omenakakussa maistuu rommi. Mehevä, runsaan omenainen kakku tarjotaan ranskankerman kanssa, joka taittaa sopivasti kakun makeutta.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplomenaa
100 gvoita tai leivontamargariinia
2 kplkananmunaa
1 3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
1/2 dlkevytmaitoa
1 rklrommiaromia

Pinnalle

1 dlmantelilastuja
(tomusokeria)

Tarjoamiseen

150 g(1 prk) ranskankermaa
1 rkltomusokeria

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
vehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reuna.

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia
    vehnäjauhoja
  2. 2

    Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    4 kplomenaa
  3. 3

    Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kääntele tasaiseksi. Kääntele omenat ja rommiaromi varovasti taikinaan.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    2 kplkananmunaa
    1 3/4 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 1/4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/4 tlsuolaa
    1/2 dlkevytmaitoa
    1 rklrommiaromia
  4. 4

    Kaada taikina vuokaan ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

    MääräAinesosa
    1 dlmantelilastuja
  5. 5

    Halutessasi siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Sekoita tomusokeri ranskankermaan ja tarjoa kakun kanssa.

    MääräAinesosa
    (tomusokeria)
    1 rkltomusokeria
    150 g(1 prk) ranskankermaa

Vinkki: Valitse kakkuun hapokas omenalajike.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tomusokeria), voita tai leivontamargariinia, vehnäjauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.6.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä