Ranskalainen omenapannukakku eli omena-clafoutis

arvosana5/5

(8)arviota
8 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Ranskalainen pannukakku eli clafoutis on mehevän vanukasmainen herkku, joka saa tässä versiossa makunsa omenan ja kanelin luottoparista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 kpl) omenaa
3 kplkananmunaa
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlmaitoa
2 dl(1 prk) kuohukermaa
25 g(2 rkl) voita sulatettuna
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/4 tlsuolaa

Pinnalle

(tomusokeria)

Lisäksi

1 rklvoita vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa). Pese omenat ja poista siemenkodat. Puolita omenat ja viipaloi ohuiksi. Levitä viipaleet limittäin vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita vuoan voiteluun
    500 g(2 kpl) omenaa
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokerit kevyesti sähkövatkaimella. Lisää maito, kerma ja voi varovasti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 dlmaitoa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    25 g(2 rkl) voita sulatettuna
  3. 3

    Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pannukakku on juuri ja juuri hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Peitä pannari leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

  5. 5

    Anna pannarin jäähtyä ja siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    (tomusokeria)

Vinkki: Clafoutiksen makumaailmaa voi vaihdella satokauden hedelmien ja marjojen mukaan.

Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paksun maustamattoman jogurtin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.2.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä