Ranskalainen omenapannukakku eli omena-clafoutis
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen pannukakku eli clafoutis on mehevän vanukasmainen herkku, joka saa tässä versiossa makunsa omenan ja kanelin luottoparista.
| 500 g | (2 kpl) omenaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 25 g | (2 rkl) voita sulatettuna |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/4 tl | suolaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| (tomusokeria) | |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | voita vuoan voiteluun |
- 1.
Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa). Pese omenat ja poista siemenkodat. Puolita omenat ja viipaloi ohuiksi. Levitä viipaleet limittäin vuoan pohjalle.
- 2.
Vaahdota munat ja sokerit kevyesti sähkövatkaimella. Lisää maito, kerma ja voi varovasti sekoittaen.
- 3.
Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle.
- 4.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pannukakku on juuri ja juuri hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Peitä pannari leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 5.
Anna pannarin jäähtyä ja siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.
Ranskalainen omenapannukakku eli omena-clafoutis
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Ranskalainen pannukakku eli clafoutis on mehevän vanukasmainen herkku, joka saa tässä versiossa makunsa omenan ja kanelin luottoparista.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 kpl) omenaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 25 g | (2 rkl) voita sulatettuna |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/4 tl | suolaa |
Pinnalle | |
| (tomusokeria) | |
Lisäksi | |
| 1 rkl | voita vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa). Pese omenat ja poista siemenkodat. Puolita omenat ja viipaloi ohuiksi. Levitä viipaleet limittäin vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita vuoan voiteluun 500 g (2 kpl) omenaa - 2
Vaahdota munat ja sokerit kevyesti sähkövatkaimella. Lisää maito, kerma ja voi varovasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 25 g (2 rkl) voita sulatettuna - 3
Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1/4 tl suolaa - 4
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pannukakku on juuri ja juuri hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Peitä pannari leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 5
Anna pannarin jäähtyä ja siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.
Määrä Ainesosa (tomusokeria)
Vinkki: Clafoutiksen makumaailmaa voi vaihdella satokauden hedelmien ja marjojen mukaan.
Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paksun maustamattoman jogurtin kanssa.
Ravintosisältö
258
Energiaa kcal
1081
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,1 g
Hiilihydraatteja
12,9 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
258
Energiaa kcal
1081
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,1 g
Hiilihydraatteja
12,9 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tomusokeria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























