Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-pullapiirakka

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
8 dl
Vehnäjauhoja
50 g
Margariinia

Täyte:

500 g
Raparperinvarsia
2 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori

Päällys:

1 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
400 g
Kermaviiliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.5.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.