Raparperi-pullapiirakka

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 kpl | (25 g) tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | margariinia |
| Täyte: | |
|---|---|
| 500 g | raparperinvarsia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| Päällys: | |
| 1 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 400 g | kermaviiliä |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Raparperi-pullapiirakka
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 kpl | (25 g) tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | margariinia |
Täyte: | |
| 500 g | raparperinvarsia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
Päällys: | |
| 1 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 400 g | kermaviiliä |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












