Rapea omenasalaatti

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvihreää omenaa
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 kpljuuriselleriä (noin 400 g)
1/2 kplkurkkua
6 kplretiisiä
1 rkloliiviöljyä

Saksanpähkinäseosta

3/4 dlsaksanpähkinöitä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
2 rklhienonnettua persiljaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pese omenat. Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois. Leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kuori ja suikaloi selleri. Nosta suikaleet kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada siivilään, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta.

    Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Sekoita ainekset omenien joukkoon. Kääntele joukkoon öljy. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja ja mausteet. Nostele salaatti tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle pähkinäseosta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni valkosipulinkynsi, 2 rkl Hienonnettua persiljaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä