Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapea omenasalaatti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 kpl
Vihreää omenaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Juuriselleriä (noin 400 g)
1/2 kpl
Kurkkua
6 kpl
Retiisiä
1 rkl
Oliiviöljyä

Saksanpähkinäseosta

3/4 dl
Saksanpähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese omenat. Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois. Leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kuori ja suikaloi selleri. Nosta suikaleet kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada siivilään, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta.

Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Sekoita ainekset omenien joukkoon. Kääntele joukkoon öljy. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja ja mausteet. Nostele salaatti tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle pähkinäseosta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

94

391

7,2 g

0,8 g

4,3 g

4,2 g

2,0 g

1,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

2 rkl Hienonnettua persiljaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli