Rapea omenasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapea omenasalaatti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 kpl
Vihreää omenaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Juuriselleriä (noin 400 g)
1/2 kpl
Kurkkua
6 kpl
Retiisiä
1 rkl
Oliiviöljyä

saksanpähkinäseosta

3/4 dl
Saksanpähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese omenat. Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois. Leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kuori ja suikaloi selleri. Nosta suikaleet kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada siivilään, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta.

Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Sekoita ainekset omenien joukkoon. Kääntele joukkoon öljy. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja ja mausteet. Nostele salaatti tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle pähkinäseosta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

391

94

7,2 g

0,8 g

4,3 g

4,2 g

2,0 g

1,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

2 rkl Hienonnettua persiljaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli