Pese omenat. Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois. Leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kuori ja suikaloi selleri. Nosta suikaleet kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada siivilään, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta.
Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Sekoita ainekset omenien joukkoon. Kääntele joukkoon öljy. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja ja mausteet. Nostele salaatti tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle pähkinäseosta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
94
391
7,2 g
0,8 g
4,3 g
4,2 g
2,0 g
1,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pieni valkosipulinkynsi,
2 rkl Hienonnettua persiljaa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli