Rapea pinsa katkaravuilla
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapea pinsa suorastaan rakastaa katkarapuja. Valloittava rapupinsa saa näyttävän täytteen ranskankermasta, juustosta, sitruunankuoresta ja mädistä.
| 230 g | (1 kpl) pinsapohja (coop) |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 80 g | (2 dl) voimakasta juustoraastetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 150 g | (1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (msc) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| (mätiä) | |
- 1.
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
- 2.
Levitä puolet ranskankermasta pinsalle, ja ripottele juusto päälle. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa (tai tasalämmöllä 225-asteessa) noin 8 minuuttia kullanruskeaksi. Anna jäähtyä hieman.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna. Valuta ravut ja jaa ne tasaisesti pinsalle. Lisää loppu ranskankerma nokareina. Ripottele sipuli pinnalle ja raasta sitruunan kuorta. Koristele tillillä ja halutessasi mätinokareilla.
Rapea pinsa suorastaan rakastaa katkarapuja. Valloittava rapupinsa saa näyttävän täytteen ranskankermasta, juustosta, sitruunankuoresta ja mädistä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (1 kpl) pinsapohja (coop) |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 80 g | (2 dl) voimakasta juustoraastetta |
Pinnalle | |
| 150 g | (1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (msc) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| (mätiä) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (msc) - 2
Levitä puolet ranskankermasta pinsalle, ja ripottele juusto päälle. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa (tai tasalämmöllä 225-asteessa) noin 8 minuuttia kullanruskeaksi. Anna jäähtyä hieman.
Määrä Ainesosa 230 g (1 kpl) pinsapohja (coop) 200 g (1 prk) ranskankermaa 80 g (2 dl) voimakasta juustoraastetta - 3
Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna. Valuta ravut ja jaa ne tasaisesti pinsalle. Lisää loppu ranskankerma nokareina. Ripottele sipuli pinnalle ja raasta sitruunan kuorta. Koristele tillillä ja halutessasi mätinokareilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl sitruuna (luomu) 1 kpl ruukku tilliä (mätiä)
Vinkki: Vaihda katkaravut kylmäsavuloheen.
Ravintosisältö
695
Energiaa kcal
2907
Energiaa kj
51,0 g
Rasvaa
33,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,0 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
46,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
695
Energiaa kcal
2907
Energiaa kj
51,0 g
Rasvaa
33,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,0 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
46,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop), (mätiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























