Rapea pinsa katkaravuilla

arvosana5/5

(4)arviota
1 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rapea pinsa suorastaan rakastaa katkarapuja. Valloittava rapupinsa saa näyttävän täytteen ranskankermasta, juustosta, sitruunankuoresta ja mädistä.

Ainekset

MääräAinesosa
230 g(1 kpl) pinsapohja (coop)
200 g(1 prk) ranskankermaa
80 g(2 dl) voimakasta juustoraastetta

Pinnalle

150 g(1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (msc)
1 kplpieni punasipuli
1 kplsitruuna (luomu)
1 kplruukku tilliä
(mätiä)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (msc)
  2. 2

    Levitä puolet ranskankermasta pinsalle, ja ripottele juusto päälle. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa (tai tasalämmöllä 225-asteessa) noin 8 minuuttia kullanruskeaksi. Anna jäähtyä hieman.

    MääräAinesosa
    230 g(1 kpl) pinsapohja (coop)
    200 g(1 prk) ranskankermaa
    80 g(2 dl) voimakasta juustoraastetta
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna. Valuta ravut ja jaa ne tasaisesti pinsalle. Lisää loppu ranskankerma nokareina. Ripottele sipuli pinnalle ja raasta sitruunan kuorta. Koristele tillillä ja halutessasi mätinokareilla.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 kplruukku tilliä
    (mätiä)

Vinkki: Vaihda katkaravut kylmäsavuloheen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop), (mätiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.11.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä