Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka
Ainekset
Täyte
Kuorrutus
Valmistus
Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
Voitele piirakkavuoka (halk. n. 25 cm). Säädä uuni 200 asteeseen.
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit vaihtaa mustikat pakastemarjasekoitukseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
573
2398
27,0 g
5,8 g
68,3 g
38,3 g
7,0 g
9,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli