Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä mustikkatosca koostuu tuplasta määrästä kaurahiutaleita: niitä on mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa. Mustikat voi vaihtaa myös muihin pakastemarjoihin.
| 100 g | margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | kauraleseitä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | pakastemustikoita |
| 3 rkl | hillosokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| Kuorrutus | |
| 75 g | margariinia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 50 g | mantelirouhetta |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | kardemummaa |
| 2 rkl | maitoa |
- 1.
Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
- 2.
Voitele piirakkavuoka (halk. n. 25 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 3.
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- 4.
Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- 5.
Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka
Tämä mustikkatosca koostuu tuplasta määrästä kaurahiutaleita: niitä on mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa. Mustikat voi vaihtaa myös muihin pakastemarjoihin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | kauraleseitä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
Täyte | |
| 400 g | pakastemustikoita |
| 3 rkl | hillosokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
Kuorrutus | |
| 75 g | margariinia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 50 g | mantelirouhetta |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | kardemummaa |
| 2 rkl | maitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia - 2
Voitele piirakkavuoka (halk. n. 25 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 3
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 3/4 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 2 dl kaurahiutaleita 1/2 dl kauraleseitä 1 tl vaniljasokeria 1/2 tl leivinjauhetta 1 kpl kananmunan keltuainen - 4
Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g pakastemustikoita 3 rkl hillosokeria 1 rkl perunajauhoja - 5
Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 2 rkl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja 2 dl kaurahiutaleita 1 dl fariinisokeria 50 g mantelirouhetta 1 tl kardemummaa
Vinkki: Voit vaihtaa mustikat pakastemarjasekoitukseen.
Ravintosisältö
573
Energiaa kcal
2398
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,3 g
Hiilihydraatteja
38,3 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
573
Energiaa kcal
2398
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,3 g
Hiilihydraatteja
38,3 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























