Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm). Säädä uuni 200 asteeseen.
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea.
Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkki: Vaihda mustikat pakastemarjasekoitukseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2384
570
27,0 g
5,8 g
67,5 g
37,7 g
7,0 g
9,7 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Leivinjauhetta,
1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli