Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tämä mustikkapiirakka koostuu tuplasta määrästä kaurahiutaleita: mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa.

Ainekset

100 g
Margariinia
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Kauraleseitä
1 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmunan keltuainen

Täyte

400 g
Pakastemustikoita
3 rkl
Hillosokeria
1 rkl
Perunajauhoja

Kuorrutus

75 g
Margariinia
1 dl
Fariinisokeria
50 g
Mantelirouhetta
2 dl
Kaurahiutaleita
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kardemummaa
2 rkl
Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

100 g
Margariinia
75 g
Margariinia
2

Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm). Säädä uuni 200 asteeseen.

3

Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

100 g
Margariinia
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Kauraleseitä
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Kananmunan keltuainen
4

Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

400 g
Pakastemustikoita
3 rkl
Hillosokeria
1 rkl
Perunajauhoja
5

Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea.

75 g
Margariinia
2 rkl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Fariinisokeria
50 g
Mantelirouhetta
1 tl
Kardemummaa
6

Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

7

Vinkki: Vaihda mustikat pakastemarjasekoitukseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

570

2384

27,0 g

5,8 g

67,5 g

37,7 g

7,0 g

9,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

0,5 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli