Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka - Yhteishyvä

Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

???
Annokset
6
Tässä mustikkapiiraassa kauraa on tuplasti: mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Kauraleseitä
1 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmunan keltuainen

TÄYTE

400 g
Pakastemustikoita
3 rkl
Hillosokeria
1 rkl
Perunajauhoja

KUORRUTUS

75 g
Margariinia
1 dl
Fariinisokeria
50 g
Mantelirouhetta
2 dl
Kaurahiutaleita
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kardemummaa
2 rkl
Maitoa

Näin teet

1

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

100 g
Margariinia
75 g
Margariinia
2

Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm). Säädä uuni 200 asteeseen.

3

Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

100 g
Margariinia
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Kauraleseitä
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Kananmunan keltuainen
4

Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

400 g
Pakastemustikoita
3 rkl
Hillosokeria
1 rkl
Perunajauhoja
5

Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea.

75 g
Margariinia
2 rkl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Fariinisokeria
50 g
Mantelirouhetta
1 tl
Kardemummaa
6

Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

7

Vinkki: Vaihda mustikat pakastemarjasekoitukseen.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja68 g405 g
Proteiinia10 g58 g
Rasvaa27 g162 g
Kuituja7 g42 g
Energiaa kj2384 14304
Energiaa kcal570 3419

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kardemummaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja68 g405 g
Proteiinia10 g58 g
Rasvaa27 g162 g
Kuituja7 g42 g
Energiaa kj2384 14304
Energiaa kcal570 3419

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kardemummaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.