Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tämä mustikkatosca koostuu tuplasta määrästä kaurahiutaleita: niitä on mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa. Mustikat voi vaihtaa myös muihin pakastemarjoihin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gmargariinia
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlleivinjauhetta
2 dlkaurahiutaleita
1/2 dlkauraleseitä
1 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmunan keltuainen

Täyte

400 gpakastemustikoita
3 rklhillosokeria
1 rklperunajauhoja

Kuorrutus

75 gmargariinia
1 dlfariinisokeria
50 gmantelirouhetta
2 dlkaurahiutaleita
1 rklvehnäjauhoja
1 tlkardemummaa
2 rklmaitoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
  2. 2

    Voitele piirakkavuoka (halk. n. 25 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. 3

    Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    3/4 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    2 dlkaurahiutaleita
    1/2 dlkauraleseitä
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tlleivinjauhetta
    1 kplkananmunan keltuainen
  4. 4

    Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gpakastemustikoita
    3 rklhillosokeria
    1 rklperunajauhoja
  5. 5

    Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    2 rklmaitoa
    1 rklvehnäjauhoja
    2 dlkaurahiutaleita
    1 dlfariinisokeria
    50 gmantelirouhetta
    1 tlkardemummaa

Vinkki: Voit vaihtaa mustikat pakastemarjasekoitukseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä