
Rapeat lohipihvit
Ainekset
Sitruunaiset varsiparsakaalit
Jogurttikastike
Koristeluun
Valmistus
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna ja raasta 1 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Sekoita 1 rkl struunanmehua ja loput kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa
Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.
Paista varsiparsakaalit öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5-10 minuuttia. Mausta 1 rkl sitruunamehua, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
Viimeistele lohimedaljongit halutessasi sitruunaviipaleella ja kapriksilla. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.
Vinkki: Saat jogurttikastikkeeseen potkua maustamalla sen 2 tl:lla raastettua piparjuurta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1070
4480
53,8 g
11,0 g
53,3 g
5,0 g
5,8 g
88,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunaviipaleita,
isoja kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli