Rapeat lohipihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat lohipihvit

Rapeat lohipihvit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuorruta kirjolohimedaljongit ja pyöräytä ne pannulla rapeiksi lohischnitzeleiksi. Tarjoa sitruunaisen varsiparsakaalin ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Ainekset

4 kpl
kirjolohimedaljonkia
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
4 dl
korppujauhoja

sitruunaiset broccolinit

4 rkl
pinjansiemeniä tai pähkinöitä
400 g
varsiparsakaalia
1/2 tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

jogurttikastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 prk) bulgarianjogurttia
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

koristeluun

4 kpl
sitruunaviipaletta
4 kpl
isoa kaprista

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.

4 rkl
pinjansiemeniä tai pähkinöitä
2

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
sitruunamehua
200 g
(1 prk) bulgarianjogurttia
3

Keitä broccolineja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuivaa broccolinit talouspaperilla.

400 g
varsiparsakaalia
1/2 tl
suolaa
4

Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa

1 tl
suolaa
4 kpl
kirjolohimedaljonkia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
4 dl
korppujauhoja
5

Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.

6

Paista varsiparsakaalit nopeasti öljyssä pannulla tai muurikassa. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

7

Viimeistele lohimedaljongit sitruunaviipaleella ja kapriksella. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.

4 kpl
isoa kaprista
4 kpl
sitruunaviipaletta

Vinkki: Saat jogurttikastikkeeseen potkua maustamalla sen 2 tl:lla raastettua piparjuurta.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4544

1085

53,8 g

11,0 g

54,3 g

6,0 g

7,0 g

88,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl raastettua sitruunankuorta,

4 kpl isoa kaprista.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli