Rapeat lohipihvit
45 min

Nappaa talteen!
Kuorruta kirjolohimedaljongit ja pyöräytä ne pannulla rapeiksi lohischnitzeleiksi. Tarjoa sitruunaisen varsiparsakaalin ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.
| 4 kpl | kirjolohimedaljonkia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sitruuna |
| Sitruunaiset varsiparsakaalit | |
|---|---|
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 400 g | broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Jogurttikastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | (1 prk) bulgarianjogurttia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Koristeluun | |
| sitruunaviipaleita | |
| isoja kapriksia | |
- 1.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.
- 2.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna ja raasta 1 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Sekoita 1 rkl struunanmehua ja loput kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa
- 4.
Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.
- 5.
Paista varsiparsakaalit öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5-10 minuuttia. Mausta 1 rkl sitruunamehua, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
- 6.
Viimeistele lohimedaljongit halutessasi sitruunaviipaleella ja kapriksilla. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.
Kuorruta kirjolohimedaljongit ja pyöräytä ne pannulla rapeiksi lohischnitzeleiksi. Tarjoa sitruunaisen varsiparsakaalin ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kirjolohimedaljonkia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sitruuna |
Sitruunaiset varsiparsakaalit | |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 400 g | broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Jogurttikastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | (1 prk) bulgarianjogurttia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Koristeluun | |
| sitruunaviipaleita | |
| isoja kapriksia | |
Valmistus
- 1
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.
Määrä Ainesosa 4 rkl pinjansiemeniä - 2
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna ja raasta 1 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Sekoita 1 rkl struunanmehua ja loput kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sitruuna 200 g (1 prk) bulgarianjogurttia 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 3
Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 4 kpl kirjolohimedaljonkia 1/2 tl rouhittua mustapippuria 2 kpl kananmunaa 1 dl vehnäjauhoja 4 dl korppujauhoja - 4
Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.
- 5
Paista varsiparsakaalit öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5-10 minuuttia. Mausta 1 rkl sitruunamehua, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
Määrä Ainesosa 400 g broccolinia eli varsiparsakaalia 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 6
Viimeistele lohimedaljongit halutessasi sitruunaviipaleella ja kapriksilla. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.
Määrä Ainesosa isoja kapriksia sitruunaviipaleita
Vinkki: Saat jogurttikastikkeeseen potkua maustamalla sen 2 tl:lla raastettua piparjuurta.
Ravintosisältö
1070
Energiaa kcal
4480
Energiaa kj
53,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
88,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
1070
Energiaa kcal
4480
Energiaa kj
53,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
88,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunaviipaleita, isoja kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























