Rapeat lohipihvit

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min

Kuorruta kirjolohimedaljongit ja pyöräytä ne pannulla rapeiksi lohischnitzeleiksi. Tarjoa sitruunaisen varsiparsakaalin ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkirjolohimedaljonkia
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
4 dlkorppujauhoja
1 kplsitruuna

Sitruunaiset varsiparsakaalit

4 rklpinjansiemeniä
400 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Jogurttikastike

1 kplvalkosipulinkynsi
200 g(1 prk) bulgarianjogurttia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Koristeluun

sitruunaviipaleita
isoja kapriksia

Valmistus

  1. 1

    Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    4 rklpinjansiemeniä
  2. 2

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna ja raasta 1 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Sekoita 1 rkl struunanmehua ja loput kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsitruuna
    200 g(1 prk) bulgarianjogurttia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    4 kplkirjolohimedaljonkia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 kplkananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    4 dlkorppujauhoja
  4. 4

    Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.

  5. 5

    Paista varsiparsakaalit öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5-10 minuuttia. Mausta 1 rkl sitruunamehua, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

    MääräAinesosa
    400 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  6. 6

    Viimeistele lohimedaljongit halutessasi sitruunaviipaleella ja kapriksilla. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.

    MääräAinesosa
    isoja kapriksia
    sitruunaviipaleita

Vinkki: Saat jogurttikastikkeeseen potkua maustamalla sen 2 tl:lla raastettua piparjuurta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunaviipaleita, isoja kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä