Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat lohipihvit

Rapeat lohipihvit

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Kuorruta kirjolohimedaljongit ja pyöräytä ne pannulla rapeiksi lohischnitzeleiksi. Tarjoa sitruunaisen varsiparsakaalin ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Ainekset

4 kpl
kirjolohimedaljonkia
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
4 dl
korppujauhoja
1 kpl
sitruuna

Sitruunaiset varsiparsakaalit

4 rkl
pinjansiemeniä
400 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Jogurttikastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 prk) bulgarianjogurttia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Koristeluun

sitruunaviipaleita
isoja kapriksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.

4 rkl
pinjansiemeniä
2

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna ja raasta 1 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Sekoita 1 rkl struunanmehua ja loput kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 prk) bulgarianjogurttia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
3

Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa

1 tl
suolaa
4 kpl
kirjolohimedaljonkia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
4 dl
korppujauhoja
4

Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.

5

Paista varsiparsakaalit öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5-10 minuuttia. Mausta 1 rkl sitruunamehua, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

400 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
6

Viimeistele lohimedaljongit halutessasi sitruunaviipaleella ja kapriksilla. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.

isoja kapriksia
sitruunaviipaleita

Vinkki: Saat jogurttikastikkeeseen potkua maustamalla sen 2 tl:lla raastettua piparjuurta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.5.2019
|
Muokattu: 13.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1070

4480

53,8 g

11,0 g

53,3 g

5,0 g

5,8 g

88,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunaviipaleita,

isoja kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli