Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Laita lautaselle jäähtymään.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Keitä broccolineja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuivaa broccolinit talouspaperilla.
Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele medaljongit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele lopuksi korppujauhoissa
Paista kalat öljyssä keskilämpöisellä pannulla tai muurikassa noin 2–4 minuuttia molemmin puolin.
Paista varsiparsakaalit nopeasti öljyssä pannulla tai muurikassa. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
Viimeistele lohimedaljongit sitruunaviipaleella ja kapriksella. Tarjoa jogurttikastikkeen ja varsiparsakaalien kanssa.
Vinkki: Saat jogurttikastikkeeseen potkua maustamalla sen 2 tl:lla raastettua piparjuurta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1085
4544
53,8 g
11,0 g
54,3 g
6,0 g
7,0 g
88,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl raastettua sitruunankuorta,
4 kpl isoa kaprista.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli