Rapeat parmesaanikeksit

arvosana5/5

(1)arvio
40 Kappaletta

15 min

Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gparmesaanijuustoa
1 dlhasselpähkinöitä
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
75 gvoita tai margariinia
2 kplkananmunaa
1 kplkeltuainen
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkuivattua basilikaa
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.

    MääräAinesosa
    100 gparmesaanijuustoa
    1 dlhasselpähkinöitä
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
  2. 2

    Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai margariinia
    2 kplkananmunaa
    1 kplkeltuainen
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlkuivattua basilikaa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.

  4. 4

    Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.

  5. 5

    Vinkki
    Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 tl Kuivattua basilikaa, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025