Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.
Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.
Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.
Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
62
258
4,2 g
1,8 g
4,0 g
0,4 g
0,5 g
1,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Kuivattua basilikaa,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli