Rapeat parmesaanikeksit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat parmesaanikeksit

???
Kappaleita
40
Valmistusaika
15 min
Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
75 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Keltuainen
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.

100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
2

Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.

75 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Keltuainen
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa
3

Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.

4

Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.

5

Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj258 10329
Energiaa kcal62 2467
Rasvaa4.2 g166.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.8 g72.0 g
Hiilihydraatteja4.0 g158.0 g
Sokereita0.4 g16.0 g
Kuituja0.5 g21.0 g
Proteiinia1.9 g78.0 g
Suolaa0.1 g3.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kuivattua basilikaa

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj258 10329
Energiaa kcal62 2467
Rasvaa4.2 g166.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.8 g72.0 g
Hiilihydraatteja4.0 g158.0 g
Sokereita0.4 g16.0 g
Kuituja0.5 g21.0 g
Proteiinia1.9 g78.0 g
Suolaa0.1 g3.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kuivattua basilikaa

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.