Rapeat parmesaanikeksit
Ainekset
Valmistus
Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.
Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.
Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.
Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
62
258
4,2 g
1,8 g
4,0 g
0,4 g
0,5 g
1,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Kuivattua basilikaa,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli