Rapeat parmesaanikeksit
15 min

Nappaa talteen!
Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.
| 100 g | parmesaanijuustoa |
| 1 dl | hasselpähkinöitä |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.
- 2.
Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.
- 3.
Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.
- 4.
Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.
- 5.
Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.
Rapeat parmesaanikeksit
arvosana5/5
15 min
Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | parmesaanijuustoa |
| 1 dl | hasselpähkinöitä |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.
Määrä Ainesosa 100 g parmesaanijuustoa 1 dl hasselpähkinöitä 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä - 2
Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.
Määrä Ainesosa 75 g voita tai margariinia 2 kpl kananmunaa 1 kpl keltuainen 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl suolaa - 3
Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.
- 4
Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.
- 5
Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.
Ravintosisältö
62
Energiaa kcal
258
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
62
Energiaa kcal
258
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 tl Kuivattua basilikaa, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












