Rapeat vohvelit

arvosana4/5

(4)arviota
8 Kappaletta

30 min

Rapeiden vohveleiden salaisuus on kerma ja vichyvesi. Tarjoa vohvelit makean tai suolaisen täytteen kanssa. Jätä vohvelitaikinasta tarvittaessa sokeri pois.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlkuohukermaa
2 kplmunaa
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 rklsokeria
2 dlvichyä
2 rklsulatettua voita

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat ja kuivat aineet. Lisää voisula ja vichy taikinaan juuri ennen paistamista.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 kplmunaa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlsuolaa
    1 rklsokeria
    2 dlvichyä
    2 rklsulatettua voita
  2. 2

    Sipaise vohvelirauta ensimmäistä vohvelia paistaessasi rasvalla. Tarjoa vohvelit heti paistamisen jälkeen esimerkiksi hillo, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Jätä vohvelitaikinasta sokeri pois, jos täytteet ovat suolaisia.

Katso myös suklaavohveleiden ohje!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä