Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Riisipuuro on yksi joulun perinneherkuista. Sitä kutsutaan myös joulupuuroksi, jolloin sekaan laitetaan kokonainen manteli tuomaan saajalleen onnea. Riisipuuro tarjoillaan usein kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kera.

Ainekset

Sekahedelmäkeitto

500 g
kuivattuja sekahedelmiä
1 l
vettä
1 l
Alitalon omenamehua
1 1/2 dl
ruokosokeria
Vaniljatanko
Kanelitanko
Sitruunan raastettu kuori
Appelsiinin raastettu kuori

Suuruste

3 rkl
perunajauhoja
2 rkl
vettä

Riisipuuro

2 1/2 dl
puuroriisiä
3 dl
vettä
1 dl
sokeria
Kanelitanko
1/2 tl
suolaa
7 dl
kulutusmaitoa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa sekahedelmät hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan. Lisää nesteet ja sokeri.

500 g
kuivattuja sekahedelmiä
1 l
vettä
1 l
Alitalon omenamehua
1 1/2 dl
ruokosokeria
2

Kääri mausteet sekä sitrusten kuoret harsoliinan sisään ja upota nesteeseen. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Poista maustenippu.

Vaniljatanko
Kanelitanko
Appelsiinin raastettu kuori
Sitruunan raastettu kuori
3

Lisää suuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos suurustuu. Älä vatkaa. Siirrä kattila sivuun ja anna levätä hetki.

3 rkl
perunajauhoja
2 rkl
vettä
4

Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri ja kaneli. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

2 1/2 dl
puuroriisiä
1 dl
sokeria
Kanelitanko
3 dl
vettä
5

Lisää joukkoon lämmitetty maito. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja lisää suola.

7 dl
kulutusmaitoa
1/2 tl
suolaa
6

Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois kanelitanko. Annostele riisipuuro lautaselle ja tarjoile sekahedelmäsopan kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

376

1572

3,3 g

2,0 g

75,8 g

30,0 g

1,3 g

8,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g kuivattuja sekahedelmiä,

1 l Alitalon omenamehua,

1,5 dl ruokosokeria,

Vaniljatanko,

Kanelitanko,

Sitruunan raastettu kuori,

Appelsiinin raastettu kuori,

Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli