Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto
Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto
Yhteistyössä

Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Riisipuuro on yksi joulun perinneherkuista. Sitä kutsutaan myös joulupuuroksi, jolloin sekaan laitetaan kokonainen manteli tuomaan saajalleen onnea. Riisipuuro tarjoillaan usein kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Sekahedelmäkeitto

500 gkuivattuja sekahedelmiä
1 lvettä
1 lalitalon omenamehua
1 1/2 dlruokosokeria
vaniljatanko
kanelitanko
sitruunan raastettu kuori
appelsiinin raastettu kuori

Suuruste

3 rklperunajauhoja
2 rklvettä

Riisipuuro

2 1/2 dlpuuroriisiä
3 dlvettä
1 dlsokeria
kanelitanko
1/2 tlsuolaa
7 dlkulutusmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa sekahedelmät hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan. Lisää nesteet ja sokeri.

    MääräAinesosa
    500 gkuivattuja sekahedelmiä
    1 lvettä
    1 lalitalon omenamehua
    1 1/2 dlruokosokeria
  2. 2

    Kääri mausteet sekä sitrusten kuoret harsoliinan sisään ja upota nesteeseen. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Poista maustenippu.

    MääräAinesosa
    vaniljatanko
    kanelitanko
    appelsiinin raastettu kuori
    sitruunan raastettu kuori
  3. 3

    Lisää suuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos suurustuu. Älä vatkaa. Siirrä kattila sivuun ja anna levätä hetki.

    MääräAinesosa
    3 rklperunajauhoja
    2 rklvettä
  4. 4

    Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri ja kaneli. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlpuuroriisiä
    1 dlsokeria
    kanelitanko
    3 dlvettä
  5. 5

    Lisää joukkoon lämmitetty maito. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja lisää suola.

    MääräAinesosa
    7 dlkulutusmaitoa
    1/2 tlsuolaa
  6. 6

    Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois kanelitanko. Annostele riisipuuro lautaselle ja tarjoile sekahedelmäsopan kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g kuivattuja sekahedelmiä, 1 l Alitalon omenamehua, 1.5 dl ruokosokeria, Vaniljatanko, Kanelitanko, Sitruunan raastettu kuori, Appelsiinin raastettu kuori, Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä