Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Riisipuuro on yksi joulun perinneherkuista. Sitä kutsutaan myös joulupuuroksi, jolloin sekaan laitetaan kokonainen manteli tuomaan saajalleen onnea. Riisipuuro tarjoillaan usein kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kera.
| Sekahedelmäkeitto | |
|---|---|
| 500 g | kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 l | vettä |
| 1 l | alitalon omenamehua |
| 1 1/2 dl | ruokosokeria |
| vaniljatanko | |
| kanelitanko | |
| sitruunan raastettu kuori | |
| appelsiinin raastettu kuori | |
| Suuruste | |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 2 rkl | vettä |
| Riisipuuro | |
| 2 1/2 dl | puuroriisiä |
| 3 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| kanelitanko | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 7 dl | kulutusmaitoa |
Leikkaa sekahedelmät hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan. Lisää nesteet ja sokeri.
Kääri mausteet sekä sitrusten kuoret harsoliinan sisään ja upota nesteeseen. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Poista maustenippu.
Lisää suuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos suurustuu. Älä vatkaa. Siirrä kattila sivuun ja anna levätä hetki.
Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri ja kaneli. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää joukkoon lämmitetty maito. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja lisää suola.
Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois kanelitanko. Annostele riisipuuro lautaselle ja tarjoile sekahedelmäsopan kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Riisipuuro on yksi joulun perinneherkuista. Sitä kutsutaan myös joulupuuroksi, jolloin sekaan laitetaan kokonainen manteli tuomaan saajalleen onnea. Riisipuuro tarjoillaan usein kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Sekahedelmäkeitto | |
| 500 g | kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 l | vettä |
| 1 l | alitalon omenamehua |
| 1 1/2 dl | ruokosokeria |
| vaniljatanko | |
| kanelitanko | |
| sitruunan raastettu kuori | |
| appelsiinin raastettu kuori | |
Suuruste | |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 2 rkl | vettä |
Riisipuuro | |
| 2 1/2 dl | puuroriisiä |
| 3 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| kanelitanko | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 7 dl | kulutusmaitoa |
Leikkaa sekahedelmät hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan. Lisää nesteet ja sokeri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 l | vettä |
| 1 l | alitalon omenamehua |
| 1 1/2 dl | ruokosokeria |
Kääri mausteet sekä sitrusten kuoret harsoliinan sisään ja upota nesteeseen. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Poista maustenippu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vaniljatanko | |
| kanelitanko | |
| appelsiinin raastettu kuori | |
| sitruunan raastettu kuori |
Lisää suuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos suurustuu. Älä vatkaa. Siirrä kattila sivuun ja anna levätä hetki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 2 rkl | vettä |
Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri ja kaneli. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | puuroriisiä |
| 1 dl | sokeria |
| kanelitanko | |
| 3 dl | vettä |
Lisää joukkoon lämmitetty maito. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja lisää suola.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | kulutusmaitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois kanelitanko. Annostele riisipuuro lautaselle ja tarjoile sekahedelmäsopan kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
376
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
3,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,8 g
Hiilihydraatteja
30,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
3,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,8 g
Hiilihydraatteja
30,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g kuivattuja sekahedelmiä, 1 l Alitalon omenamehua, 1.5 dl ruokosokeria, Vaniljatanko, Kanelitanko, Sitruunan raastettu kuori, Appelsiinin raastettu kuori, Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli