Rooibosteessä keitetyt päärynät

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkiinteää päärynää
7 dlvettä
1 dlsokeria
3 kplrooibosteetä

Lisäksi

vaniljakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuori päärynät niin, että varret jäävät paikoilleen. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, johon mahtuvat kaikki päärynät kerrallaan. Lisää mukaan teepussit. Keitä päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä kunnes ne ovat hieman pehmeiltä.

    Siirrä kattila syrjään ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Nosta päärynät annosmaljoihin. Valuta päälle hieman lientä. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl Vettä, 3 pussia Rooibosteetä, Vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä