Rooibosteessä keitetyt päärynät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rooibosteessä keitetyt päärynät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Kiinteää päärynää
7 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
3 kpl
Rooibosteetä

lisäksi

Vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori päärynät niin, että varret jäävät paikoilleen. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, johon mahtuvat kaikki päärynät kerrallaan. Lisää mukaan teepussit. Keitä päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä kunnes ne ovat hieman pehmeiltä.

Siirrä kattila syrjään ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Nosta päärynät annosmaljoihin. Valuta päälle hieman lientä. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.2.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

569

136

30,5 g

30,5 g

4,5 g

0,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl Vettä,

3 pussia Rooibosteetä,

Vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli