Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rooibosteessä keitetyt päärynät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Kiinteää päärynää
7 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
3 kpl
Rooibosteetä

Lisäksi

Vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori päärynät niin, että varret jäävät paikoilleen. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, johon mahtuvat kaikki päärynät kerrallaan. Lisää mukaan teepussit. Keitä päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä kunnes ne ovat hieman pehmeiltä.

Siirrä kattila syrjään ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Nosta päärynät annosmaljoihin. Valuta päälle hieman lientä. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.2.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

569

30,5 g

30,5 g

4,5 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl Vettä,

3 pussia Rooibosteetä,

Vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli