Rosolli ja kastike | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosolli ja kastike

Rosolli ja kastike

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Perinteinen rosolli on maistuva ja edullinen joulupöydän juuressalaatti. Reseptin kastike täydentää rosollin makua.

Ruokavaliot

Ainekset

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 - 4 kpl
punajuurta (tai etikkapunajuurta)
2 kpl
maustekurkkua
1 kpl
sipuli
1 kpl
hapan omena (esim. granny smith)

kastike

2 dl
vispikermaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 - 4 kpl
punajuurta (tai etikkapunajuurta)
2

Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
sipuli
1 kpl
hapan omena (esim. granny smith)
2 kpl
maustekurkkua
3

Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään.

4

Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

2 dl
vispikermaa
ripaus sokeria
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
2 tl
väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
5

Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.

Voit keittää ja paloitella juurekset jo edellisenä päivänä, mutta yhdistä ne vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita kasviksia.

Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

367

88

5,5 g

3,6 g

7,6 g

4,9 g

1,8 g

1,1 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä,

ripaus suolaa,

ripaus sokeria,

ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli