Rosolli
45 min

Nappaa talteen!
Rosolli on maistuva ja edullinen perinteinen joulupöydän juuressalaatti. Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjolle kauniisti omina osioinaan.
| 3 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 4 kpl | punajuurta |
| 2 kpl | maustekurkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | hapan omena (esim. granny smith) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 tl | väkiviinaetikkaa |
| 2 tl | punajuurten keitinlientä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus valkopippuria | |
- 1.
Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
- 3.
Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään niin, että kukin aineksista muodostaa raidan.
- 4.
Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- 5.
Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.
Rosolli
arvosana5/5
45 min
Rosolli on maistuva ja edullinen perinteinen joulupöydän juuressalaatti. Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjolle kauniisti omina osioinaan.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 4 kpl | punajuurta |
| 2 kpl | maustekurkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | hapan omena (esim. granny smith) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
Kastike | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 tl | väkiviinaetikkaa |
| 2 tl | punajuurten keitinlientä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus valkopippuria | |
Valmistus
- 1
Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa 3 kpl perunaa (kiinteä lajike) 4 kpl punajuurta 1 l vettä 1 tl suolaa - 2
Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl hapan omena (esim. granny smith) 2 kpl maustekurkkua - 3
Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään niin, että kukin aineksista muodostaa raidan.
- 4
Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 1/4 tl sokeria 2 tl punajuurten keitinlientä 2 tl väkiviinaetikkaa 1/4 tl suolaa ripaus valkopippuria - 5
Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit keittää ja paloitella juurekset jo edellisenä päivänä, mutta yhdistä ne vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita kasviksia.
Ravintosisältö
91
Energiaa kcal
379
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
91
Energiaa kcal
379
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl punajuurten keitinlientä, ripaus valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























