Rusinaleipä

Nappaa talteen!
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | puristettua appelsiinimehua |
| 25 g | hiivaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | grahamjauhoja |
| 4 - 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | rusinoita |
- 1.
Lämmitä vesi ja puristettu appelsiininmehu. Liota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, suola, öljy, rusinat sekä jauhot. Alusta taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkänmallinen leipä ja nosta se voideltuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna leivän hetken aikaa jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Rusinaleipä
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | puristettua appelsiinimehua |
| 25 g | hiivaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | grahamjauhoja |
| 4 - 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | rusinoita |
Valmistus
- 1
Lämmitä vesi ja puristettu appelsiininmehu. Liota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, suola, öljy, rusinat sekä jauhot. Alusta taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkänmallinen leipä ja nosta se voideltuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna leivän hetken aikaa jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












