Rusinaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rusinaleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 1/2 dl
Vettä
1 dl
Puristettua appelsiinimehua
25 g
Hiivaa
3 rkl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Grahamjauhoja
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rusinoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä vesi ja puristettu appelsiininmehu. Liota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, suola, öljy, rusinat sekä jauhot. Alusta taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkänmallinen leipä ja nosta se voideltuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna leivän hetken aikaa jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.