Rusinaleipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 dlvettä
1 dlpuristettua appelsiinimehua
25 ghiivaa
3 rklhunajaa
1 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä
2 dlgrahamjauhoja
4 - 5 dlvehnäjauhoja
1 dlrusinoita

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vesi ja puristettu appelsiininmehu. Liota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, suola, öljy, rusinat sekä jauhot. Alusta taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkänmallinen leipä ja nosta se voideltuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna leivän hetken aikaa jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä