Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savukala-nokkospestopasta

Savukala-nokkospestopasta

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Muutaman aineksen villipestopasta valmistuu vartissa. Nokkospestolla ja leppäsavukalalla maustettu nopea pasta on täynnä herkullisia ja terveellisiä luonnonantimia. Pastan kypsyessä makea suippopaprika paistuu pannulla pehmeäksi.

Ainekset

300 g
täysjyväspagettia
2 - 3 kpl
(200 g) suippopaprikaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
150 g
(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)
140 g
(1 prk) nokkospestoa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
täysjyväspagettia
2

Huuhtele paprikat. Halkaise pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi. Paista pannulla öljyssä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä. Valuta kala.

2 - 3 kpl
(200 g) suippopaprikaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
150 g
(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)
3

Valuta kypsä pasta ja siirrä takaisin kattilaan. Sekoita pesto pastaan. Kääntele joukkoon paprikat ja kala. Viimeistele mustapippurilla.

1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
140 g
(1 prk) nokkospestoa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2020
Muokattu: 1.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

533

2229

25,3 g

2,8 g

53,8 g

4,8 g

6,8 g

19,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli