Savukala-nokkospestopasta

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Savukala-nokkospestopastassa maistuvat täyteläinen nokkospesto, aromikas leppäsavukala ja makea suippopaprika. Simppeli muutaman aineksen villipestopasta valmistuu vartissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gtäysjyväspagettia
200 g(2 kpl) suippopaprikaa
1/2 rklrypsiöljyä
150 g(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)
140 g(1 prk) nokkospestoa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväspagettia
  2. 2

    Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet, suikaloi. Paista paprikasuikaleita pannulla öljyssä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta kala.

    MääräAinesosa
    200 g(2 kpl) suippopaprikaa
    1/2 rklrypsiöljyä
    150 g(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)
  3. 3

    Valuta kypsä pasta ja siirrä takaisin kattilaan. Sekoita pesto pastaan. Kääntele joukkoon paprikat ja kala. Viimeistele mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    140 g(1 prk) nokkospestoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.8.2020
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä