Savukalasalaattipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savukalasalaattipiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Voitaikinasta paistetun piirakkapohjan voi täyttää monin eri tavoin. Pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa yllätysvieraiden varalle. Se sulaa nopeasti täytteen valmistamisen aikana.

Ainekset

pohja

100 g
Voita
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä

pohjan painoksi

Kuivia papuja tai herneitä

täyte

250 g
Perattua savukalaa
150 g
Salaattisekoitusta
1/2 kpl
Nippu retiisejä
1/2 - 1 kpl
Suippopaprika
1 kpl
Ruukku tai nippu tilliä

kastike

2 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1641

392

27,8 g

14,7 g

22,8 g

3,2 g

1,7 g

11,7 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaaniraastetta,

Suolaa,

2 rkl Kylmää vettä,

Kuivia papuja tai herneitä,

Ruukku tai nippu tilliä,

1 rkl Piparjuuritahnaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli