Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
392
1641
27,8 g
14,7 g
22,8 g
3,2 g
1,7 g
11,7 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Parmesaaniraastetta,
Suolaa,
2 rkl Kylmää vettä,
Kuivia papuja tai herneitä,
Ruukku tai nippu tilliä,
1 rkl Piparjuuritahnaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli