Savukalasalaattipiirakka

Nappaa talteen!
Voitaikinasta paistetun piirakkapohjan voi täyttää monin eri tavoin. Pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa yllätysvieraiden varalle. Se sulaa nopeasti täytteen valmistamisen aikana.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
| suolaa | |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| Pohjan painoksi | |
| kuivia papuja tai herneitä | |
| Täyte | |
| 250 g | perattua savukalaa |
| 150 g | salaattisekoitusta |
| 1/2 kpl | nippu retiisejä |
| 1/2 - 1 kpl | suippopaprika |
| 1 kpl | ruukku tai nippu tilliä |
| Kastike | |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.
Savukalasalaattipiirakka
Voitaikinasta paistetun piirakkapohjan voi täyttää monin eri tavoin. Pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa yllätysvieraiden varalle. Se sulaa nopeasti täytteen valmistamisen aikana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
| suolaa | |
| 2 rkl | kylmää vettä |
Pohjan painoksi | |
| kuivia papuja tai herneitä | |
Täyte | |
| 250 g | perattua savukalaa |
| 150 g | salaattisekoitusta |
| 1/2 kpl | nippu retiisejä |
| 1/2 - 1 kpl | suippopaprika |
| 1 kpl | ruukku tai nippu tilliä |
Kastike | |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1640
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
11,7 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1640
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
11,7 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Parmesaaniraastetta, Suolaa, 2 rkl Kylmää vettä, Kuivia papuja tai herneitä, Ruukku tai nippu tilliä, 1 rkl Piparjuuritahnaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












