Savukalasalaattipiirakka

Voitaikinasta paistetun piirakkapohjan voi täyttää monin eri tavoin. Pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa yllätysvieraiden varalle. Se sulaa nopeasti täytteen valmistamisen aikana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlparmesaaniraastetta
suolaa
2 rklkylmää vettä

Pohjan painoksi

kuivia papuja tai herneitä

Täyte

250 gperattua savukalaa
150 gsalaattisekoitusta
1/2 kplnippu retiisejä
1/2 - 1 kplsuippopaprika
1 kplruukku tai nippu tilliä

Kastike

2 dlranskankermaa
1 rklpiparjuuritahnaa
1 rklsitruunamehua
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
    Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
    Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Parmesaaniraastetta, Suolaa, 2 rkl Kylmää vettä, Kuivia papuja tai herneitä, Ruukku tai nippu tilliä, 1 rkl Piparjuuritahnaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025