Savukalasalaattipiirakka - Yhteishyvä

Savukalasalaattipiirakka

???
Annokset
6
Voitaikinasta paistetun piirakkapohjan voi täyttää monin eri tavoin. Pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa yllätysvieraiden varalle. Se sulaa nopeasti täytteen valmistamisen aikana.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Voita
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
Suolaa
2 rkl
Kylmää vettä

POHJAN PAINOKSI

Kuivia papuja tai herneitä

TÄYTE

250 g
Perattua savukalaa
150 g
Salaattisekoitusta
1/2 kpl
Nippu retiisejä
1/2 - 1 kpl
Suippopaprika
1 kpl
Ruukku tai nippu tilliä

KASTIKE

2 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Näin teet

1

Paloittele voi kulhoon. Lisää jauho, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. n. 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja tunniksi jääkaappiin.
Pistele pohja haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Täytä syvennys kuivilla herneillä tai pavuilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa peitettynä 15–17 minuuttia, poista paperi ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä ja hieman ruskistunut.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta tarjoiluvadille. Sekoita kastikeainekset keskenään. Paloittele savukala. Paloittele paprika ja retiisit. Pane salaattiainekset pohjan päälle. Silppua päälle tilli. Lusikoi osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g137 g
Proteiinia12 g70 g
Rasvaa28 g167 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1641 9843
Energiaa kcal392 2350

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Parmesaaniraastetta

  • Suolaa

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • Kuivia papuja tai herneitä

  • Ruukku tai nippu tilliä

  • 1 rkl Piparjuuritahnaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g137 g
Proteiinia12 g70 g
Rasvaa28 g167 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1641 9843
Energiaa kcal392 2350

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Parmesaaniraastetta

  • Suolaa

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • Kuivia papuja tai herneitä

  • Ruukku tai nippu tilliä

  • 1 rkl Piparjuuritahnaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.