Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.
| 18 kpl | täysjyväpaahtoleipää |
| Mummonkurkkutäyte | |
|---|---|
| 300 g | kurkkua |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 100 g | ranskankermaa |
| Savulohitäyte | |
| 200 g | lämminsavulohta |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 100 g | ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka) |
| 200 g | ranskankermaa |
| 3 rkl | piparjuuritahnaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia hienonnettuna |
| 1/4 tl | pippuria |
| 1/4 - 1/2 tl | suolaa |
| Kostutus | |
| 1 dl | kalalientä (mietoa) |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Kuorrutus | |
| 150 g | ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka) |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 100 g | ranskankermaa |
| Koristeeksi | |
| 150 g | viipaloitua kylmäsavulohta |
| ruohosipulia | |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 dl | pakasteherneitä |
| 300 g | kurkkua |
- 1.
Valmista ensin täytteet.
- 2.
Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta kurkuista enin neste pois. Hienonna kaprikset ja tilli. Sekoita ne kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.
- 3.
Savulohitäyte: Ruodi ja hienonna lämminsavulohi. Siirrä kylmään. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.
- 4.
Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.
- 5.
Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.
- 6.
Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- 7.
Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutteen sainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.
- 8.
Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.
Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku
Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 18 kpl | täysjyväpaahtoleipää |
Mummonkurkkutäyte | |
| 300 g | kurkkua |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 100 g | ranskankermaa |
Savulohitäyte | |
| 200 g | lämminsavulohta |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 100 g | ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka) |
| 200 g | ranskankermaa |
| 3 rkl | piparjuuritahnaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia hienonnettuna |
| 1/4 tl | pippuria |
| 1/4 - 1/2 tl | suolaa |
Kostutus | |
| 1 dl | kalalientä (mietoa) |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Kuorrutus | |
| 150 g | ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka) |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 100 g | ranskankermaa |
Koristeeksi | |
| 150 g | viipaloitua kylmäsavulohta |
| ruohosipulia | |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 dl | pakasteherneitä |
| 300 g | kurkkua |
Valmistus
- 1
Valmista ensin täytteet.
- 2
Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta kurkuista enin neste pois. Hienonna kaprikset ja tilli. Sekoita ne kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.
Määrä Ainesosa 300 g kurkkua 2 rkl väkiviinaetikkaa 1 tl suolaa 1 rkl sokeria 1/4 tl rouhittua mustapippuria 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia 1 kpl ruukku tilliä hienonnettuna 200 g maustamatonta tuorejuustoa 100 g ranskankermaa - 3
Savulohitäyte: Ruodi ja hienonna lämminsavulohi. Siirrä kylmään. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 200 g lämminsavulohta 200 g kylmäsavulohta 100 g ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka) 200 g ranskankermaa 3 rkl piparjuuritahnaa 2 rkl sitruunamehua 1 kpl ruukku ruohosipulia hienonnettuna 1/4 tl pippuria 1/4 - 1/2 tl suolaa - 4
Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.
Määrä Ainesosa 1 dl kalalientä (mietoa) 2 rkl sitruunamehua 18 kpl täysjyväpaahtoleipää - 5
Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.
- 6
Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- 7
Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutteen sainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.
Määrä Ainesosa 150 g ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka) 100 g maustamatonta tuorejuustoa 100 g ranskankermaa 300 g kurkkua
8Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.
Määrä Ainesosa 1 dl pakasteherneitä 150 g viipaloitua kylmäsavulohta ruohosipulia 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia
Ravintosisältö
348
Energiaa kcal
1458
Energiaa kj
22,4 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,1 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
15,7 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
348
Energiaa kcal
1458
Energiaa kj
22,4 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,1 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
15,7 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Piparjuuritahnaa, Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























