Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku - Yhteishyvä

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

???
Annokset
15
Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.
Jaa Somessa

Ainekset

18 kpl
Täysjyväpaahtoleipää

MUMMONKURKKUTÄYTE

1 kpl
(noin 300 g) kurkku
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
3 rkl
Kapriksia
1 dl
Silputtua tilliä
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Ranskankermaa

SAVULOHITÄYTE

200 g
Lämminsavulohta
200 g
Kylmäsavulohta
100 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
200 g
Ranskankermaa
3 rkl
Piparjuuritahnaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Silputtua ruohosipulia
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
1/4 - 1/2 tl
(¼–½ tl) suolaa

KOSTUTUS

1 dl
Kalalientä (mietoa)
2 rkl
Sitruunamehua

KUORRUTUS

150 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Ranskankermaa

KORISTEEKSI

100 - 150 g
Viipaloitua kylmäsavulohta
Ruohosipulia
3 rkl
Kapriksia
1 dl
Pakasteherneitä
1 kpl
Kurkku

Näin teet

2

Valmista ensin täytteet. Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta enin neste pois. Hienonna kaprikset ja silppua tilli. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.

3

Savulohitäyte: Ruodi ja silppua lämminsavulohi. Laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.

4

Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.

5

Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.

6

Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

7

Seuraavana päivänä: Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.

Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.
8

Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 18.3.2018
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g261 g
Proteiinia10 g151 g
Rasvaa18 g268 g
Kuituja2 g25 g
Energiaa kj1159 17381
Energiaa kcal277 4153

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

  • 3 rkl Kapriksia

  • 1 dl Silputtua tilliä

  • 200 g Kylmäsavulohta

  • 3 rkl Piparjuuritahnaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

  • 0,25 - 0.5 tl (¼–½ tl) suolaa

  • 2 rkl Sitruunamehua

  • 100 - 150 g Viipaloitua kylmäsavulohta

  • Ruohosipulia

  • 3 rkl Kapriksia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g261 g
Proteiinia10 g151 g
Rasvaa18 g268 g
Kuituja2 g25 g
Energiaa kj1159 17381
Energiaa kcal277 4153

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

  • 3 rkl Kapriksia

  • 1 dl Silputtua tilliä

  • 200 g Kylmäsavulohta

  • 3 rkl Piparjuuritahnaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

  • 0,25 - 0.5 tl (¼–½ tl) suolaa

  • 2 rkl Sitruunamehua

  • 100 - 150 g Viipaloitua kylmäsavulohta

  • Ruohosipulia

  • 3 rkl Kapriksia

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.