Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

Arvostele resepti
15 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
18 kpltäysjyväpaahtoleipää

Mummonkurkkutäyte

300 gkurkkua
2 rklväkiviinaetikkaa
1 tlsuolaa
1 rklsokeria
1/4 tlrouhittua mustapippuria
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
1 kplruukku tilliä hienonnettuna
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
100 granskankermaa

Savulohitäyte

200 glämminsavulohta
200 gkylmäsavulohta
100 gruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
200 granskankermaa
3 rklpiparjuuritahnaa
2 rklsitruunamehua
1 kplruukku ruohosipulia hienonnettuna
1/4 tlpippuria
1/4 - 1/2 tlsuolaa

Kostutus

1 dlkalalientä (mietoa)
2 rklsitruunamehua

Kuorrutus

150 gruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
100 granskankermaa

Koristeeksi

150 gviipaloitua kylmäsavulohta
ruohosipulia
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
1 dlpakasteherneitä
300 gkurkkua

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin täytteet.

  2. 2

    Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta kurkuista enin neste pois. Hienonna kaprikset ja tilli. Sekoita ne kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.

    MääräAinesosa
    300 gkurkkua
    2 rklväkiviinaetikkaa
    1 tlsuolaa
    1 rklsokeria
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
    1 kplruukku tilliä hienonnettuna
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    100 granskankermaa
  3. 3

    Savulohitäyte: Ruodi ja hienonna lämminsavulohi. Siirrä kylmään. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    200 glämminsavulohta
    200 gkylmäsavulohta
    100 gruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
    200 granskankermaa
    3 rklpiparjuuritahnaa
    2 rklsitruunamehua
    1 kplruukku ruohosipulia hienonnettuna
    1/4 tlpippuria
    1/4 - 1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.

    MääräAinesosa
    1 dlkalalientä (mietoa)
    2 rklsitruunamehua
    18 kpltäysjyväpaahtoleipää
  5. 5

    Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.

  6. 6

    Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

  7. 7

    Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutteen sainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.

    MääräAinesosa
    150 gruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
    100 gmaustamatonta tuorejuustoa
    100 granskankermaa
    300 gkurkkua
  8. Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.
    8

    Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.

    MääräAinesosa
    1 dlpakasteherneitä
    150 gviipaloitua kylmäsavulohta
    ruohosipulia
    35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Piparjuuritahnaa, Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä