Savusilakkaletut

Arvostele resepti
20 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

4 dlmaitoa
1 kplkananmuna
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 rklöljyä
paistamiseen rasvaa

Lisäksi

300 gsavusilakoita tai hiillostettuja silakoita

Kastike

2 kplkeitettyä kananmunaa
2 dlkermaviiliä
suolaa
1 dltilliä tai ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita lettutaikina ja jätä odottamaan. Irrota savusilakoista ruodot ja paloittele.Kuumenna ohukaispannulla rasvaa ja nosta savusilakan paloja pannulle. Kaada lettutaikinaa päälle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.Valmista kastike. Hienonna keitetyt ja kuoritut munat ja sekoita kermaviilin, suolan ja silputun yrtin kanssa.Tarjoile letut kastikkeen, perunasoseen ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025