Savusilakkaletut - Yhteishyvä

Savusilakkaletut

???
Kappaleita
20
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
Paistamiseen rasvaa

LISÄKSI

300 g
Savusilakoita tai hiillostettuja silakoita

KASTIKE

2 kpl
Keitettyä kananmunaa
2 dl
Kermaviiliä
Suolaa
1 dl
Tilliä tai ruohosipulia

Näin teet

1

Sekoita lettutaikina ja jätä odottamaan. Irrota savusilakoista ruodot ja paloittele.Kuumenna ohukaispannulla rasvaa ja nosta savusilakan paloja pannulle. Kaada lettutaikinaa päälle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.Valmista kastike. Hienonna keitetyt ja kuoritut munat ja sekoita kermaviilin, suolan ja silputun yrtin kanssa.Tarjoile letut kastikkeen, perunasoseen ja salaatin kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa