Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan tai esilämmitä savustuspönttö.
Kuori punasipulit ja laita ne savustuspussiin kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Sulje pussi ja laita se uuniin 15 minuutiksi. Anna sipulien jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Jos käytät savustuspönttöä, savusta sipuleita noin 5 minuuttia.
Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee.
Suikaloi huoneenlämpöiseksi jäähtyneet sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita sipulit kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja lämmin etikka-sokeriliemi. Anna sipuleiden mehustua 20 minuuttia välillä sekoitellen.
Purkita sipulihilloke lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa 1–3 päivää.
Vinkki: Voit lisätä sipulien seuraan muutaman kokonaisen musta- tai roseepippurin, pari laakerinlehteä tai tuoretta timjamia. Kauniiseen purkkiin pakattu sipulihilloke sopii myös ruokalahjaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
736
3082
—
—
176,0 g
176,0 g
2,0 g
2,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
Savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja (saatavilla prismoista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli