Savusipulihilloke

arvosana5/5

(1)arvio
1 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Kevyesti savuinen punasipulihilloke sopii juhlavaan alkupalapöytään kalojen kaveriksi tai juuston ja leivän kanssa naposteltavaksi.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa punasipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlpunaviinietikkaa
2 dlhillosokeria
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan tai esilämmitä savustuspönttö.

    MääräAinesosa
    savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja
  2. 2

    Kuori punasipulit ja laita ne savustuspussiin kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Sulje pussi ja laita se uuniin 15 minuutiksi. Anna sipulien jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Jos käytät savustuspönttöä, savusta sipuleita noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa punasipulia
    3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpunaviinietikkaa
    2 dlhillosokeria
  4. 4

    Suikaloi huoneenlämpöiseksi jäähtyneet sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita sipulit kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja lämmin etikka-sokeriliemi. Anna sipuleiden mehustua 20 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
  5. 5

    Purkita sipulihilloke lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa 1–3 päivää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, Savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025