Savusipulihilloke
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kevyesti savuinen punasipulihilloke sopii juhlavaan alkupalapöytään kalojen kaveriksi tai juuston ja leivän kanssa naposteltavaksi.
| 4 kpl | isoa punasipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 2 dl | hillosokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja | |
- 1.
Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan tai esilämmitä savustuspönttö.
- 2.
Kuori punasipulit ja laita ne savustuspussiin kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Sulje pussi ja laita se uuniin 15 minuutiksi. Anna sipulien jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Jos käytät savustuspönttöä, savusta sipuleita noin 5 minuuttia.
- 3.
Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee.
- 4.
Suikaloi huoneenlämpöiseksi jäähtyneet sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita sipulit kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja lämmin etikka-sokeriliemi. Anna sipuleiden mehustua 20 minuuttia välillä sekoitellen.
- 5.
Purkita sipulihilloke lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa 1–3 päivää.
Savusipulihilloke
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Kevyesti savuinen punasipulihilloke sopii juhlavaan alkupalapöytään kalojen kaveriksi tai juuston ja leivän kanssa naposteltavaksi.
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa punasipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 2 dl | hillosokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan tai esilämmitä savustuspönttö.
Määrä Ainesosa savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja - 2
Kuori punasipulit ja laita ne savustuspussiin kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Sulje pussi ja laita se uuniin 15 minuutiksi. Anna sipulien jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Jos käytät savustuspönttöä, savusta sipuleita noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa punasipulia 3 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee.
Määrä Ainesosa 1/2 dl punaviinietikkaa 2 dl hillosokeria - 4
Suikaloi huoneenlämpöiseksi jäähtyneet sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita sipulit kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja lämmin etikka-sokeriliemi. Anna sipuleiden mehustua 20 minuuttia välillä sekoitellen.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa - 5
Purkita sipulihilloke lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa 1–3 päivää.
Ravintosisältö
781
Energiaa kcal
3268
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
183,0 g
Hiilihydraatteja
179,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
781
Energiaa kcal
3268
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
183,0 g
Hiilihydraatteja
179,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, Savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












