Savusipulileivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savusipulileivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sipulit hautuvat mehukkaiksi savustuspussissa, ja varsista syntyy mainio maidoton levite.

Ainekset

2 kpl
Sipulinippua
2 rkl
Öljyä
2 tl
Fariinisokeria
1 kpl
Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
1 tl
Suolaa
4 kpl
Vaaleaa leipää

sipulinvarsilevite

2 dl
Sipulinvarsia hienonnettuna
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Öljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
2 tl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan. Halkaise isoimmat sipulit. Jätä sipuleihin noin 5 cm vartta ja pätki loput varret levitteeseen. Yhdistä sipulit, öljy, sokeri ja mausteet. Kumoa savustuspussiin. Sulje pussi ja laita uuniin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen avaamista.

Tee levite. Keitä kananmuna kovaksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Paahda siemeniä kuivalla pannulla minuutti; ota 2 rkl koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta levitteen ainekset teho- tai sauvasekoittimella.

Paahda leivät. Levitä niille reilusti levitettä ja savusipuleita. Ripota siemeniä päälle.

Vinkki: Levitettä tulee noin 5 dl. Öljyllä ohennettuna se on erinomainen grilliruokien tai salaatin kastike. Levite säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1760

420

35,8 g

3,3 g

18,0 g

7,5 g

2,5 g

5,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli