Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan. Halkaise isoimmat sipulit. Jätä sipuleihin noin 5 cm vartta ja pätki loput varret levitteeseen. Yhdistä sipulit, öljy, sokeri ja mausteet. Kumoa savustuspussiin. Sulje pussi ja laita uuniin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen avaamista.
Tee levite. Keitä kananmuna kovaksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Paahda siemeniä kuivalla pannulla minuutti; ota 2 rkl koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta levitteen ainekset teho- tai sauvasekoittimella.
Paahda leivät. Levitä niille reilusti levitettä ja savusipuleita. Ripota siemeniä päälle.
Vinkki: Levitettä tulee noin 5 dl. Öljyllä ohennettuna se on erinomainen grilliruokien tai salaatin kastike. Levite säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
420
1760
35,8 g
3,3 g
18,0 g
7,5 g
2,5 g
5,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua,
1 tl Suolaa,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli