Sipulit hautuvat mehukkaiksi savustuspussissa, ja varsista syntyy mainio maidoton levite.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulinippua
2 rklöljyä
2 tlfariinisokeria
1 kplrosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
1 tlsuolaa
4 kplvaaleaa leipää

Sipulinvarsilevite

2 dlsipulinvarsia hienonnettuna
1 kplkananmuna
1/2 dlseesaminsiemeniä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
1 rklhunajaa
2 tlvahvaa sinappia (esim. dijon)
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan. Halkaise isoimmat sipulit. Jätä sipuleihin noin 5 cm vartta ja pätki loput varret levitteeseen. Yhdistä sipulit, öljy, sokeri ja mausteet. Kumoa savustuspussiin. Sulje pussi ja laita uuniin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen avaamista.

    Tee levite. Keitä kananmuna kovaksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Paahda siemeniä kuivalla pannulla minuutti; ota 2 rkl koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta levitteen ainekset teho- tai sauvasekoittimella.

    Paahda leivät. Levitä niille reilusti levitettä ja savusipuleita. Ripota siemeniä päälle.

    Vinkki: Levitettä tulee noin 5 dl. Öljyllä ohennettuna se on erinomainen grilliruokien tai salaatin kastike. Levite säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua, 1 tl Suolaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä