Savustettu lohifilee - Yhteishyvä

Savustettu lohifilee

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Grillisavustuspussi kalaruokien valmistukseen
1 kg
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria

Näin teet

1

Ota kala huoneenlämpöön ennen savustamista. Lämmitä grilli. Mausta kala suolalla ja sokerilla. Nosta pussiin ja sulje huolellisesti. Täytä korkeintaan 2/3 savustuspussista, sillä pussi kohoaa savustuksen aikana n. 10 cm. Savusta ensin kuumalla lämmöllä 15 minuuttia, jotta savustustoiminta lähtee hyvin käyntiin. Alenna lämpötila ja jatka kypsentämistä. Kilon painoinen filee kypsyy noin 50 minuutissa. Ota pussi grillistä ja anna ruoan vetäytyä n. 5 minuuttia. Avaa pussi saksilla ja nosta kala tarjolle. Lue huolellisesti myös pussin mukana tulevat savustusohjeet. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja sitruskastikkeen kera.0705

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa