Sienibruschetat

Nappaa talteen!
| 8 kpl | leipä- tai patonkiviipaletta |
| Sieniseos | |
|---|---|
| 1 kpl | herkkusieniä (200 g) |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | margariinia tai öljyä |
| 3 rkl | hienonnettuja suolapähkinöitä |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 2 tl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Paahda leivät paahtimessa tai uunissa grillivastusten alla. Harjaa ja paloittele sienet. Paista sieniä pannulla kunnes niistä haihtuu neste.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle rasva ja sipulit. Sekoita hetki. Nosta pannu syrjään.
Sekoita sieniseokseen pähkinät, persilja ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Nostele seos leiville.
Sienibruschetat
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | leipä- tai patonkiviipaletta |
Sieniseos | |
| 1 kpl | herkkusieniä (200 g) |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | margariinia tai öljyä |
| 3 rkl | hienonnettuja suolapähkinöitä |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 2 tl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Paahda leivät paahtimessa tai uunissa grillivastusten alla. Harjaa ja paloittele sienet. Paista sieniä pannulla kunnes niistä haihtuu neste.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle rasva ja sipulit. Sekoita hetki. Nosta pannu syrjään.
Sekoita sieniseokseen pähkinät, persilja ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Nostele seos leiville.
Ravintosisältö
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























