Sienisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sienisalaatti

Sienisalaatti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sekoita helppo ja nopea sienisalaatti herkkusienistä, persiljasta ja öljypohjaisesta kastikkeesta. Tarjoa herkkusienisalaatti esimerkiksi lisukkeena, leivän päällä tai buffetpöydässä.

Ainekset

300 g
Herkkusieniä
2 rkl
Sitruunanmehua
1 dl
Hienonnettua persiljaa

kastike

1/2 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Puhdista ja leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sienet, sitruunamehu ja persilja kulhossa.

300 g
Herkkusieniä
2 rkl
Sitruunanmehua
1 dl
Hienonnettua persiljaa
2

Yhdistä kastikkeen ainekset. Lisää kastike kulhoon. Kääntele kastike sieniin ja anna sienisalaatin maustua viileässä noin ½ tuntia.

1 rkl
Omenaviinietikkaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/4 tl
Suolaa
1/2 dl
Oliiviöljyä
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 3.2.2005
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

318

76

7,7 g

1,0 g

0,2 g

0,8 g

1,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli