Ainekset

MääräAinesosa
150 gperattua siikaa
100 gruohosipulituorejuustoa
1 kplomena
(suolaa)
sitruunapippuria
16 kplpientä ruisleipästä tai 8 viipaletta ruis-tai perunaleipää kolmioina

Koristeluun:

ruohosipulia
pala punaista paprikaa
1 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Poista savusiiasta ruodot ja hienonna kala lautasella haarukan avulla murumaiseksi. Lisää tuorejuusto ja painele haarukalla tahnaksi. Raasta omena hienoksi ja lisää seokseen. Mausta sitruunapippurilla. Leikkaa leipäviipaleet kolmioksi tai nosta pienet ruisleipäset työlaudalle. Pursota tahna leiville tai nostele se lusikalla. Koristele paprikaviipaleilla ja ruohosipulilla. Tarjoile alkupalana tai kahvipöydän suolaisena palana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025