Silakka-pekonijuustokeitto

arvosana5/5

(1)arvio
5 Annosta

30 min

Nopeasti kypsyvästä silakasta, pakastekasviksista ja pekonimaustetusta sulatejuustosta loihdit nopeasti maukkaan arkikeiton. Silakkapalat nostetaan keittoon vasta viimeiseksi, jolloin ne kypsyvät jäähtyvässä liemessä muutamassa minuutissa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 gsilakkafileitä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
12 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tlsuolaa
10 mustapippuria
750 g(1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste)
200 g(1 ps) sipulikuutioita
250 g(1 prk) savupekonisulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi)
1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille kevyesti suolaa ja valkopippuria.

    MääräAinesosa
    ripaus valkopippuria
    1/2 tlsuolaa
    500 gsilakkafileitä
  2. 2

    Kiehauta kattilassa vesi. Lisää liemikuutio, mausteet ja pakastekasvikset. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreilen noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
    12 dlvettä
    200 g(1 ps) sipulikuutioita
    ripaus suolaa
    750 g(1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste)
    10 mustapippuria
  3. 3

    Paloittele silakkafileet suupaloiksi. Lisää sulatejuusto keittoon, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Laita kalapalat keittoon ja nosta kattila pois levyltä. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    250 g(1 prk) savupekonisulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi)
  4. 4

    Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Vinkki: Saat keitosta maidottoman jättämällä sulatejuuston pois. Lisää tällöin suolaa makusi mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä