Silakka-pekonijuustokeitto
30 min

Nappaa talteen!
Nopeasti kypsyvästä silakasta, pakastekasviksista ja pekonimaustetusta sulatejuustosta loihdit nopeasti maukkaan arkikeiton. Silakkapalat nostetaan keittoon vasta viimeiseksi, jolloin ne kypsyvät jäähtyvässä liemessä muutamassa minuutissa.
| 500 g | silakkafileitä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus valkopippuria | |
| 12 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 10 | mustapippuria |
| 750 g | (1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) sipulikuutioita |
| 250 g | (1 prk) savupekonisulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi) |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille kevyesti suolaa ja valkopippuria.
- 2.
Kiehauta kattilassa vesi. Lisää liemikuutio, mausteet ja pakastekasvikset. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreilen noin 10 minuuttia.
- 3.
Paloittele silakkafileet suupaloiksi. Lisää sulatejuusto keittoon, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Laita kalapalat keittoon ja nosta kattila pois levyltä. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
- 4.
Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
Nopeasti kypsyvästä silakasta, pakastekasviksista ja pekonimaustetusta sulatejuustosta loihdit nopeasti maukkaan arkikeiton. Silakkapalat nostetaan keittoon vasta viimeiseksi, jolloin ne kypsyvät jäähtyvässä liemessä muutamassa minuutissa.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus valkopippuria | |
| 12 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 10 | mustapippuria |
| 750 g | (1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) sipulikuutioita |
| 250 g | (1 prk) savupekonisulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi) |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus
- 1
Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille kevyesti suolaa ja valkopippuria.
Määrä Ainesosa ripaus valkopippuria 1/2 tl suolaa 500 g silakkafileitä - 2
Kiehauta kattilassa vesi. Lisää liemikuutio, mausteet ja pakastekasvikset. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreilen noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kalaliemikuutio (gluteeniton) 12 dl vettä 200 g (1 ps) sipulikuutioita ripaus suolaa 750 g (1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste) 10 mustapippuria - 3
Paloittele silakkafileet suupaloiksi. Lisää sulatejuusto keittoon, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Laita kalapalat keittoon ja nosta kattila pois levyltä. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä 250 g (1 prk) savupekonisulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi) - 4
Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
Vinkki: Saat keitosta maidottoman jättämällä sulatejuuston pois. Lisää tällöin suolaa makusi mukaan.
Ravintosisältö
405
Energiaa kcal
1696
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
28,4 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
405
Energiaa kcal
1696
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
28,4 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























