Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille kevyesti suolaa ja valkopippuria.
Kiehauta kattilassa vesi. Lisää liemikuutio, mausteet ja pakastekasvikset. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreilen noin 10 minuuttia.
Paloittele silakkafileet suupaloiksi. Lisää sulatejuusto keittoon, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Laita kalapalat keittoon ja nosta kattila pois levyltä. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
Vinkki: Saat keitosta maidottoman jättämällä sulatejuuston pois. Lisää tällöin suolaa makusi mukaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1690
404
21,8 g
9,2 g
21,6 g
5,8 g
2,6 g
28,4 g
2,4 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli