Silakka-pekonijuustokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Silakka-pekonijuustokeitto

Silakka-pekonijuustokeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Nopeasti kypsyvästä silakasta, pakastekasviksista ja pekonimaustetusta sulatejuustosta loihdit nopeasti maukkaan arkikeiton. Silakkapalat nostetaan keittoon vasta viimeiseksi, jolloin ne kypsyvät jäähtyvässä liemessä muutamassa minuutissa.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
silakkafileitä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
12 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tl
suolaa
10
mustapippuria
750 g
(1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste)
200 g
(1 ps) sipulikuutioita
250 g
(1 prk) savupekonisulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
1/2
ruukkua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille kevyesti suolaa ja valkopippuria.

ripaus valkopippuria
1/2 tl
suolaa
500 g
silakkafileitä
2

Kiehauta kattilassa vesi. Lisää liemikuutio, mausteet ja pakastekasvikset. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreilen noin 10 minuuttia.

1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
12 dl
vettä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita
ripaus suolaa
750 g
(1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste)
10
mustapippuria
3

Paloittele silakkafileet suupaloiksi. Lisää sulatejuusto keittoon, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Laita kalapalat keittoon ja nosta kattila pois levyltä. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

1/2
ruukkua tilliä
250 g
(1 prk) savupekonisulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
4

Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Vinkki: Saat keitosta maidottoman jättämällä sulatejuuston pois. Lisää tällöin suolaa makusi mukaan.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.4.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1690

404

21,8 g

9,2 g

21,6 g

5,8 g

2,6 g

28,4 g

2,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli