Silli venäläiseen tapaan - Yhteishyvä

Silli venäläiseen tapaan

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Vähäsuolaista sillifileetä tai vastaavasti sillifileitä matjes- tai tillikastikkeessa
4 - 5 kpl
Säilykepunajuurta
2 kpl
Maustekurkkua
1 - 2 kpl
Sipulia tai nippu kesäsipuleita
1/2 kpl
Tuoretta kurkkua
4 kpl
Keitettyä 8 min. munaa

VADILLE:

Salaatinlehtiä, jos haluat

KASTIKE:

2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Majoneesia
2 - 3 rkl
Ketsuppia tai punajuurten säilöntälientä tai 3-4 rkl makeaa sinappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Etikkaa halutessasi

KORISTELUUN:

Kapriksia,tuoretta kurkkua

Näin teet

1

Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä tai liota niitä hetki, jos silli tuntuu vähäsuolaisuudesta huolimatta suolaiselta. Valuta fileet kuiviksi ja lado päällekkäin voipaperilla päällystetylle leikkuulaudalle. Leikkaa fileet ohuehkoiksi vinoiksi viipaleiksi ja nosta veitsen terän päällä filee kerrallaan laakealle vadille, johon olet repinyt tarpeen mukaan huuhdeltuja ja kuiviksi valutettuja salaatinlehtiä.Keitä munat ja jäähdytä ne hyvin kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna ne joko veitsellä sellaisinaan tai keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Kuutioi maustekurkut ja tuore kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi samoin myös sipulit. Nippusipuleista voit suikaloida myös mehevät varret. Asettele ainekset omiksi ryhmikseen vadille sillipalojen reunoille. Kuutioi lopuksi punajuuret ja nosta nekin vadille.Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kastike joko kokonaan erikseen tai valuta osa siitä sillipalojen päälle keskelle vatia. Koristele vati kapriksilla ja tuoreella kurkulla. Tarjoa venäläinen silli kylmänä kuumien perunoiden kanssa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa