Sillilautanen - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sillilautanen

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
Ruukkua salaattia
4 kpl
Kananmunaa
5 kpl
Isoa perunaa
1 dl
Tilliä
Pala punasipulia
1 dl
Ruohosipulia
100 g
Silliä
1 kpl
Raejuustoa

Näin teet

1

Pese ja valuta salaatti. Pane kananmunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kuumenna. Kun vesi kiehuu, keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Keitä perunat kypsiksi. Hienonna tilli ja punasipuli, leikkaa ruohosipuli saksilla. Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla murumaiseksi tai tarjoile viipaleina. Viipaloi perunat. Revi lautaselle ensin salaattia, lisää päälle perunat, hienonnetut punasipulit ja raejuusto, nosta sillifileet päälle. Ripottele pinnalle kananmunamurut ja ruohosipulisilppu. Tarjoile ruisleivän kanssa alkupalana, kevyenä lounaana tai noutopöydässä.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
Muokattu: 16.5.2019