Lämpimät simpukkaleivät maistuvat alkupalana tai iltapalana. Kuumenna leivät uunissa. Lisää lopuksi leiville lusikallinen ranskankermaa ja rouhaise päälle pippuria.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplvaaleaa leipää
1 rklöljyä
1 kpl(200/120g) simpukoita
30 gpehmeää voita
2 kplvalkosipulinkynttä
3 rklsilputtua persiljaa
tilkka sitruunamehua
mustapippuria
1 dlranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Sipaise öljyä leiville. Sekoita voihin murskatut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta sitruunamehulla. Jaa simpukat leipien päälle. Lisää päälle maustevoi nokareina.

    Kuumenna leipiä 215-asteisessa uunissa, kunnes voi sulaa ja leivät ruskistuvat kevyesti. Lisää leiville lusikallinen ranskankermaa ja rouhaise päälle pippuria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Silputtua persiljaa, Tilkka sitruunamehua, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä