Simpukkaleivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Simpukkaleivät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämpimät simpukkaleivät maistuvat alkupalana tai iltapalana. Kuumenna leivät uunissa. Lisää lopuksi leiville lusikallinen ranskankermaa ja rouhaise päälle pippuria.

Ainekset

4 kpl
Vaaleaa leipää
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(200/120g) simpukoita
30 g
Pehmeää voita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Silputtua persiljaa
Tilkka sitruunamehua
Mustapippuria
1 dl
Ranskankermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sipaise öljyä leiville. Sekoita voihin murskatut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta sitruunamehulla. Jaa simpukat leipien päälle. Lisää päälle maustevoi nokareina.

Kuumenna leipiä 215-asteisessa uunissa, kunnes voi sulaa ja leivät ruskistuvat kevyesti. Lisää leiville lusikallinen ranskankermaa ja rouhaise päälle pippuria.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

940

225

16,3 g

8,5 g

11,0 g

1,0 g

1,5 g

7,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Silputtua persiljaa,

Tilkka sitruunamehua,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli