Sinappisilli
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
6 Annosta
Onko sinappisilli sinunkin suosikkisi? Mausta silli sinapilla jo tarjoamista edellisenä päivänä, sillä sen maku tekeytyy parhaimmilleen vuorokauden maustumisen aikana. Kauniiseen purkkiin pakattuna maustesilli on myös mainio ruokalahja.
Ainekset
Valmistus
1
Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet.
150 g
(1 pkt) matjessillifileetä
2
Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma kulhossa keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
3/4 dl
Makeaa sinappia
1 rkl
Dijoninsinappia
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Sokeria
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Rypsiöljyä
3
Hienonna tilli. Mausta sinappikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
4
Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vinkki! Silli on suolaista, joten lisää sinappikastikkeeseen suolaa maltillisesti.
Lisää aiheesta
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 25.11.2015
|Muokattu: 25.1.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
265
1110
23,5 g
4,8 g
9,3 g
9,3 g
0,2 g
4,2 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli