Sinappisilli

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Onko sinappisilli sinunkin suosikkisi? Mausta silli sinapilla jo tarjoamista edellisenä päivänä, sillä sen maku tekeytyy parhaimmilleen vuorokauden maustumisen aikana. Kauniiseen purkkiin pakattuna maustesilli on myös mainio ruokalahja.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) matjessillifileetä
3/4 dlmakeaa sinappia
1 rkldijoninsinappia
2 rklväkiviinaetikkaa
1 rklsokeria
1 dlranskankermaa
1 dlrypsiöljyä
1/2 kpl(ruukkua) tilliä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) matjessillifileetä
  2. 2

    Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma kulhossa keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    3/4 dlmakeaa sinappia
    1 rkldijoninsinappia
    2 rklväkiviinaetikkaa
    1 rklsokeria
    1 dlranskankermaa
    1 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Hienonna tilli. Mausta sinappikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(ruukkua) tilliä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vinkki! Silli on suolaista, joten lisää sinappikastikkeeseen suolaa maltillisesti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä