Sinappisilli
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Onko sinappisilli sinunkin suosikkisi? Mausta silli sinapilla jo tarjoamista edellisenä päivänä, sillä sen maku tekeytyy parhaimmilleen vuorokauden maustumisen aikana. Kauniiseen purkkiin pakattuna maustesilli on myös mainio ruokalahja.
| 150 g | (1 pkt) matjessillifileetä |
| 3/4 dl | makeaa sinappia |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | (ruukkua) tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet.
- 2.
Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma kulhossa keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- 3.
Hienonna tilli. Mausta sinappikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.
- 4.
Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sinappisilli
Onko sinappisilli sinunkin suosikkisi? Mausta silli sinapilla jo tarjoamista edellisenä päivänä, sillä sen maku tekeytyy parhaimmilleen vuorokauden maustumisen aikana. Kauniiseen purkkiin pakattuna maustesilli on myös mainio ruokalahja.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (1 pkt) matjessillifileetä |
| 3/4 dl | makeaa sinappia |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | (ruukkua) tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) matjessillifileetä - 2
Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma kulhossa keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 3/4 dl makeaa sinappia 1 rkl dijoninsinappia 2 rkl väkiviinaetikkaa 1 rkl sokeria 1 dl ranskankermaa 1 dl rypsiöljyä - 3
Hienonna tilli. Mausta sinappikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (ruukkua) tilliä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 4
Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vinkki! Silli on suolaista, joten lisää sinappikastikkeeseen suolaa maltillisesti.
Ravintosisältö
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























