Sinappisilli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sinappisilli

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Sinappisilliä on helppo tehdä itsekin. Anna sillin maustua vähintään vuorokauden verran kylmässä ennen tarjoilua. Kauniiseen purkkiin pakattu silli on hyvä ruokalahjaidea.

Ainekset

150 g
Matjessillifileetä
3/4 dl
Makeaa sinappia
1 rkl
Dijoninsinappia
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Sokeria
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Öljyä
1/2 tl
Rouhittua valko- tai mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Silputtua tilliä
(1 pieni punasipuli)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtaise, kuivaa ja paloittele sillifileet. Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma. Sekoita ja lisää öljy ohuena nauhana. Mausta suolalla, pippurilla, tillillä ja halutessasi silputulla punasipulilla. Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua vähintään 1 vrk kylmässä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

877

210

18,9 g

3,6 g

6,6 g

6,6 g

0,1 g

3,4 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Rouhittua valko- tai mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,5 dl Silputtua tilliä,

(1 pieni punasipuli).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli