Sitrussilli
Ainekset
2 kpl
Kevytsuolattua sillifileetä
1 kpl
Limetin kuori ja mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori ja mehu
1/2 kpl
Porkkana kuorittuna ja ohuina viipaleina
1/2 kpl
Punasipulia kuorittuna ja ohuina lohkoina
2 tl
Kapriksia
2 kpl
Maustepaprikaa
LIEMI
1/2 dl
Etikkaa tai sitruunanmehua
1 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vettä
4 kpl
Kokonaista mausteneilikkaa
1 kpl
Laakerinlehti
Kuivattua timjamia
Näin teet
1
Leikkaa ruodottomat sillifileet suupaloiksi. Pane liemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne. Nosta kattila liedeltä ja lisää limetin ja sitruunan mehut. Anna liemen jäähtyä. Lado sillipalat purkkiin vuorotellen muiden raaka-aineiden kanssa. Kaada päälle liemi, sulje kansi tiukasti ja nosta kylmään. Anna marinoitua parin kolme päivää..
Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 15.11.2018