Sitruuna-salmiakkitiikerikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-salmiakkitiikerikakku

Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Tiikerikakku on monen kahvipöydän vakioherkku. Testaa perinteistä tiikerikakkua uudella twistillä ja valmista sille sitruuna-salmiakkiraidat.

Ainekset

200 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4 tl
Sitruunamehua
50 g
Turkinpippureita
3 rkl
Kuohukermaa
1 rkl
Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella.

Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros.

Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 31.3.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.