Sitruuna-salmiakkitiikerikakku - Yhteishyvä

Sitruuna-salmiakkitiikerikakku

???
Paloja
20
Tiikerikakku on monen kahvipöydän vakioherkku. Testaa perinteistä tiikerikakkua uudella twistillä ja valmista sille sitruuna-salmiakkiraidat.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4 tl
Sitruunamehua
50 g
Turkinpippureita
3 rkl
Kuohukermaa
1 rkl
Kaakaojauhetta

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella.

Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros.

Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 31.3.2011
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa