Sitruuna-voisilmäpullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-voisilmäpullat

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Sitruuna tuo makua ja raikkautta pullaan! Katso helppo ja herkullinen ohje.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

täyte

100 g
Voita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pyöreiksi pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. Leikkaa voi 20 kuutioksi.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori lautaselle. Ripottele kuoriraaste voipaloille. Painele jauhoihin kastetulla sormella syvennys pullien keskelle. Paina voipalat koloihin. Voitele pullat munalla ja ripottele voin päälle sokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

830

198

8,2 g

5,0 g

26,3 g

7,3 g

0,9 g

4,2 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

0,5 tl Suolaa,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli