Sitruuna-voisilmäpullat

arvosana5/5

(1)arvio
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Sitruuna-voisilmäpullat vievät kielen mennessään! Perinteiset pehmeät voisilmäpullat saavat uuden pirteän vivahteen, kun voisilmä raikastetaan sitruunalla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(1/2 pkt) hiivaa
1 dlsokeria
1 tljauhettua kardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja
75 gvoita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Täyte

100 gvoita
1 kplsitruuna
1/2 dlsokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(1/2 pkt) hiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 dlsokeria
    1 tljauhettua kardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
    8 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita
  2. 2

    Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa siitä 20 palaa. Pyörittele pyöreiksi pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

  3. 3

    Leikkaa voi 20 kuutioksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori lautaselle. Ripottele kuoriraaste voipaloille. Painele jauhoihin kastetulla sormella syvennys pullien keskelle. Paina voipalat koloihin. Voitele pullat munalla ja ripottele voin päälle sokeria.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1 kplsitruuna
    1 kplkananmuna
    1/2 dlsokeria
  4. 4

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä