Sitruuna-voisilmäpullat - Yhteishyvä

Sitruuna-voisilmäpullat

???
Kappaleita
20
Valmistusaika
15 min
Sitruuna tuo makua ja raikkautta pullaan! Katso helppo ja herkullinen ohje.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

TÄYTE

100 g
Voita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Sokeria

Näin teet

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pyöreiksi pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. Leikkaa voi 20 kuutioksi.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori lautaselle. Ripottele kuoriraaste voipaloille. Painele jauhoihin kastetulla sormella syvennys pullien keskelle. Paina voipalat koloihin. Voitele pullat munalla ja ripottele voin päälle sokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g526 g
Proteiinia4 g84 g
Rasvaa8 g164 g
Kuituja1 g18 g
Energiaa kj830 16597
Energiaa kcal198 3965

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Sitruunan raastettu kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g526 g
Proteiinia4 g84 g
Rasvaa8 g164 g
Kuituja1 g18 g
Energiaa kj830 16597
Energiaa kcal198 3965

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Sitruunan raastettu kuori

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.