Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen kesäkeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruuna tuo uutta makua kesäkeittoon, kesän klassikkoherkkuun! Anna valmiin keiton hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua.

Ainekset

4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
300 g
Parsakaalia
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 dl
Herneitä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori

Maitosuurus

2 dl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Paloittele parsakaali ja varsi. Lisää perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen. Keitä 7–8 minuuttia.

4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
300 g
Parsakaalia
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
2

Lisää parsakaali, herneet ja sitruunan kuori ja keitä vielä minuutin ajan. Sekoita jauhot maitoon hyvin ja lisää suurus keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki.

1 dl
Herneitä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 dl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

130

545

1,0 g

0,5 g

19,5 g

6,0 g

3,8 g

7,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

1 kpl Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli