Sitruunainen kesäkeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Sitruuna tuo uutta makua kesäkeittoon, kesän klassikkoherkkuun! Anna valmiin keiton hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplperunaa
2 kplporkkanaa
300 gparsakaalia
5 dlvettä
1 tlsuolaa
1 dlherneitä
1 kplsitruunan raastettu kuori

Maitosuurus

2 dlmaitoa
2 rklvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Paloittele parsakaali ja varsi. Lisää perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen. Keitä 7–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
    300 gparsakaalia
    5 dlvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Lisää parsakaali, herneet ja sitruunan kuori ja keitä vielä minuutin ajan. Sekoita jauhot maitoon hyvin ja lisää suurus keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki.

    MääräAinesosa
    1 dlherneitä
    1 kplsitruunan raastettu kuori
    2 dlmaitoa
    2 rklvehnäjauhoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 tl Suolaa, 1 kpl Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä