Sitruunainen parsapasta
Sitruunainen parsapasta
Yhteistyössä

Sitruunainen parsapasta

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplsitruunaa
1/2 dloliiviöljyä
3 rklvoita
400 gspagettia
1 dlkeitinvettä
100 gparmesaanijuustoa
1–2 nippua vihreää parsaa
suolaa, pippuria, ripaus sokeria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan-tai perunankuorimaveitsellä. Jos tanko on ohut, sitä ei tarvitse kuoria.

  2. 2

    Leikkaa parsat n. 3 cm pitkiksi paloiksi.

  3. 3

    Pese sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunoista kuori.

  4. 4

    Lämmitä öljy ja voi laakeassa paistin­pannussa.

  5. 5

    Lisää sitruunankuoret, ripaus sokeria, suolaa ja hienonnetut valkosipulinkyn­net. Kuullota hetki matalalla lämmöllä. Lisää parsat ja kuullota kunnes parsat ovat pehmenneet.

  6. 6

    Keitä pasta suolatussa vedessä. Valuta ja lisää pannuun.

  7. 7

    Lisää raastettu parmesaanijuusto ja hieman puristettua sitruunanmehua, sekoita käännellen. Lisää keitinvettä, jos pasta on liian kuivaa.

  8. 8

    Rouhi reilusti mustapippuria pintaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä