Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset broilerivartaat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sekoita broilerille herkullinen sitruunainen marinadi ja grillaa broileria paprikan kanssa. Sivele broilerivartaille lopuksi makuöljyä.

Ainekset

Broilerin fileepihvejä

Marinadi

1/2 dl
Öljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 kpl
Murskattu valkosipulinkynsi
1 tl
Oreganoa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 kpl
Paprika
Grillitikkuja

Makuöljy

1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele broilerit noin 3 cm:n kuutioiksi. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita broileripalat marinadissa kulhossa. Peitä ja anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.

Paloittele paprika. Pujota broilerit ja paprikat liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grilliin ja kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana.

Sekoita sitruunankuoriraaste, persilja ja öljy. Ota vartaat grillistä ja sivele niille makuöljy.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

876

22,5 g

2,3 g

1,5 g

1,5 g

0,5 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Broilerin fileepihvejä,

Murskattu valkosipulinkynsi,

1 tl Oreganoa,

Rouhittua mustapippuria,

Grillitikkuja,

Sitruunan raastettu kuori,

1 rkl Hienonnettua persiljaa,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli