Sitruunaiset broilerivartaat

Nappaa talteen!
Sekoita broilerille herkullinen sitruunainen marinadi ja grillaa broileria paprikan kanssa. Sivele broilerivartaille lopuksi makuöljyä.
| 410 g | (1 pkt) maustamattomia broilerin fileeleikkeitä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | murskattu valkosipulinkynsi |
| 1 tl | oreganoa |
| rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | paprika |
| grillitikkuja | |
| Makuöljy | |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Paloittele broilerit noin 3 cm:n kuutioiksi. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita broileripalat marinadissa kulhossa. Peitä ja anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.
Paloittele paprika. Pujota broilerit ja paprikat liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grilliin ja kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana.
Sekoita sitruunankuoriraaste, persilja ja öljy. Ota vartaat grillistä ja sivele niille makuöljy.
Sitruunaiset broilerivartaat
Sekoita broilerille herkullinen sitruunainen marinadi ja grillaa broileria paprikan kanssa. Sivele broilerivartaille lopuksi makuöljyä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 410 g | (1 pkt) maustamattomia broilerin fileeleikkeitä |
Marinadi | |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | murskattu valkosipulinkynsi |
| 1 tl | oreganoa |
| rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | paprika |
| grillitikkuja | |
Makuöljy | |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Paloittele broilerit noin 3 cm:n kuutioiksi. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita broileripalat marinadissa kulhossa. Peitä ja anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.
Paloittele paprika. Pujota broilerit ja paprikat liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grilliin ja kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana.
Sekoita sitruunankuoriraaste, persilja ja öljy. Ota vartaat grillistä ja sivele niille makuöljy.
Ravintosisältö
321
Energiaa kcal
1344
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
321
Energiaa kcal
1344
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Murskattu valkosipulinkynsi, 1 tl Oreganoa, Rouhittua mustapippuria, Grillitikkuja, Sitruunan raastettu kuori, 1 rkl Hienonnettua persiljaa, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












