Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset rahkapullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Milloin viimeksi leivoit perinteisiä pullapohjaisia rahkapiirakoita? Pilkuta sitruunainen rahkatäyte makeilla rusinoilla ja täytä pikkupullat kuohkeiksi rahkapulliksi.

Ainekset

Taikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(1 pkt) hiivaa tai 11 g (1 ps) kuivahiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia

Täyte

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
kermaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se 1 desiin jauhoja. Riko kananmuna kuppiin ja vatkaa rakenne rikki. Lisää taikinanesteeseen puolet munasta, sokeri, suola ja kardemumma. Säästä loppu muna voiteluun. Jos käytät kuivahiivaa, lisää myös se osa jauhoista, johon lisäsit kuivahiivan.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(1 pkt) hiivaa tai 11 g (1 ps) kuivahiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
2

Lisää seokseen jauhoja, kunnes se on paksua velliä. Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä, laita takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

7 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia
3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Muotoile taikina tangoksi ja jaa 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpapereille pelleille. Anna nousta liinalla peitettynä vedottomassa paikassa vähintään 30 minuuttia.

4

Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää rusinat viimeisenä. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi jauhotetulla lasin pohjalla. Voitele pullien reunat munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
kermaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
rusinoita

Vinkki! Piilota rahkaseoksen alle muutama omenalohko tai perunajauhoissa ja sokerissa pyöräytettyjä mustikoita. Myös sokeroitu puolukkasurvos ja paistonkestävät marmeladit sopivat piirakoiden täytteiksi.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.3.2007
|
Muokattu: 18.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

141

590

4,0 g

1,3 g

21,1 g

7,3 g

0,9 g

4,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kardemummaa,

1 tl sitruunankuorta raastettuna,

1 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli