Sitruunaiset rahkapullat

Arvostele resepti
24 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Milloin viimeksi leivoit perinteisiä pullapohjaisia rahkapiirakoita? Pilkuta sitruunainen rahkatäyte makeilla rusinoilla ja täytä pikkupullat kuohkeiksi rahkapulliksi.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 dlmaitoa
25 g(1/2 pkt) hiivaa
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
1 rklkardemummaa
7 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Täyte

250 g(1 prk) maitorahkaa
1/2 dlsokeria
1/2 dlkermaa
1 kplkananmuna
1 tlsitruunankuorta raastettuna
1 rklsitruunanmehua
1 tlvaniljasokeria
1/2 dlrusinoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko kananmuna kuppiin ja vatkaa rakenne rikki. Lisää taikinanesteeseen puolet munasta, sokeri, suola ja kardemumma. Säästä loppu muna voiteluun.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(1/2 pkt) hiivaa
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    1 rklkardemummaa
  2. 2

    Lisää seokseen jauhoja, kunnes se on paksua velliä. Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä, laita takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    7 dlvehnäjauhoja
    75 gmargariinia
  3. 3

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Muotoile taikina tangoksi ja jaa 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpapereille pelleille. Anna nousta liinalla peitettynä vedottomassa paikassa vähintään 30 minuuttia.

  4. 4

    Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää rusinat viimeisenä. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi jauhotetulla lasin pohjalla. Voitele pullien reunat munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1/2 dlsokeria
    1/2 dlkermaa
    1 kplkananmuna
    1 tlsitruunankuorta raastettuna
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 dlrusinoita

Vinkki: Piilota rahkaseoksen alle muutama omenalohko tai perunajauhoissa ja sokerissa pyöräytettyjä marjoja. Myös sokeroitu puolukkasurvos ja paistonkestävät marmeladit sopivat piirakoiden täytteiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kardemummaa, 1 tl sitruunankuorta raastettuna, 1 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä