Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunalla maustettu peruna-vuohenjuustopaistos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
Perunaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl
Sitruunanmehua
1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Kuivattua timjamia tai rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Vuoan voiteluun

2 rkl
Margariinia tai öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerros peruna- ja valkosipuliviipaleita. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori hienoksi. Lisää kuoriraaste ja sitruunanmehu perunoiden päälle. Lisää kerros perunoita. Annostele päälle vuohenjuustonokareita. Peitä perunakerroksella. Yhdistä kulhossa kerma, maito, kanamunat ja mausteet. Kaada seos perunaviipaleiden päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.