Huuhtele kurkku ja leikkaa kurkusta ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä, suikaloi viipaleet. Hienonna korianteri. Purista limen mehu. Laita kurkut, korianteri, limen mehu, sokeri ja suola kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa burgereiden valmistuksen ajan.
Paahda halkaistut briossit pannulla tai grillissä. Kääri briossit folioon ja pidä lämpimänä pihvien paiston ajan.
Paista pihvit yksi kerrallaan kuumalla kuivalla valurautapannulla tai grillin parilalevyllä. Litistä pihviä ensimmäisen 30 sekunnin ajan vasten pannua esimerkiksi paistolastalla, jotta pihviin muodostuu rapea pinta. Paista vielä noin 1 ½ minuuttia. Käännä pihvi, lisää pihvin päälle juustoviipale ja jatka paistoa kannella peitettynä noin minuutti. Valuta ja imeytä pannulle irronnut rasva varoen talouspaperiin. Paista loput pihvit samoin.
Kokoa hampurilaiset. Levitä briossin pohjalle 1–2 rkl majoneesia. Lisää kurkkua, pihvi ja tomaattiviipale. Levitä ketsuppi kannen leikkuupinnalle ja sulje hampurilainen kannella.
Vinkki: Tarjoa hampurilaiset Amarillo perunasalaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
483
2022
38,5 g
7,0 g
20,5 g
7,3 g
2,8 g
12,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl viipaletta cheddarjuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli