Sokeriton mansikka-rahkakakku

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
200 gfruktoosi-piparkakkuja
50 grasvaa

Täyte

2 1/2 dlmansikkaa soseena (noin 6–7 dl mansikoita)
2 kplrahkaa (á 200 g )
1/2 dlmakeutusainetta
1 dlkermaa
7 kplliivatelehteä
1 rklsitruunamehua

Päälle

mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

  1. 1

    Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele piparimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

    Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja sekoita makeutusaine joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita rahkan joukkoon liivatelehdet, mansikkasose ja vaahdotettu kerma.

    Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Koristele marjoilla ja sitruunamelissalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä