Sokeriton mansikka-rahkakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sokeriton mansikka-rahkakakku

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta

Ainekset

200 g
Fruktoosi-piparkakkuja
50 g
Rasvaa

täyte

2 1/2 dl
Mansikkaa soseena (noin 6–7 dl mansikoita)
2 kpl
Rahkaa (á 200 g )
1/2 dl
Makeutusainetta
1 dl
Kermaa
7 kpl
Liivatelehteä
1 rkl
Sitruunamehua

päälle

Mansikoita
Sitruunamelissan lehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele piparimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja sekoita makeutusaine joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita rahkan joukkoon liivatelehdet, mansikkasose ja vaahdotettu kerma.

Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Koristele marjoilla ja sitruunamelissalla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.4.2005
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.