Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Speltti-appelsiiniletut

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Aloita aamu letuilla tai paista appelsiiniohukaisia herkkuhetkeen. Letut sopivat myös brunssille. Lettujen appelsiinitäytteessä on sekä appelsiinimehua että tuoretta appelsiinia.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
1 1/2 dl
Puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Sulatettua margariinia
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Paistamiseen

Margariinia

Appelsiinitäyte

2 kpl
Appelsiinia
50 g
Margariinia
1 dl
Tomusokeria
1 dl
Vastapuristettua appelsiinimehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Riko munat kulhossa. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja sulatettu margariini. Mausta sokerilla, suolalla ja raastetulla appelsiinin kuorella. Paista taikinasta ohuita lettuja.

Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Pese pannu. Sulata pannulla rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja mehu. Kasta letut yksitellen liemeen ja taita neljään osaan. Nosta lämpiminä tarjoilulautasille ja tarjoile appelsiinilohkojen kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

442

1847

13,8 g

4,0 g

61,0 g

32,8 g

5,5 g

14,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Sulatettua margariinia,

0,5 tl Suolaa,

Appelsiinin raastettu kuori,

Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli