Speltti-appelsiiniletut

Aloita aamu letuilla tai paista appelsiiniohukaisia herkkuhetkeen. Letut sopivat myös brunssille. Lettujen appelsiinitäytteessä on sekä appelsiinimehua että tuoretta appelsiinia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
4 dlmaitoa
1 1/2 dlpuolikarkeita spelttijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
3 rklsulatettua margariinia
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
1 kplappelsiinin raastettu kuori

Paistamiseen

margariinia

Appelsiinitäyte

2 kplappelsiinia
50 gmargariinia
1 dltomusokeria
1 dlvastapuristettua appelsiinimehua

Valmistus

  1. 1

    Riko munat kulhossa. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja sulatettu margariini. Mausta sokerilla, suolalla ja raastetulla appelsiinin kuorella. Paista taikinasta ohuita lettuja.

    Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Pese pannu. Sulata pannulla rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja mehu. Kasta letut yksitellen liemeen ja taita neljään osaan. Nosta lämpiminä tarjoilulautasille ja tarjoile appelsiinilohkojen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Sulatettua margariinia, 0,5 tl Suolaa, Appelsiinin raastettu kuori, Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä