Speltti-appelsiiniletut

Nappaa talteen!
Aloita aamu letuilla tai paista appelsiiniohukaisia herkkuhetkeen. Letut sopivat myös brunssille. Lettujen appelsiinitäytteessä on sekä appelsiinimehua että tuoretta appelsiinia.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | puolikarkeita spelttijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | sulatettua margariinia |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| margariinia | |
| Appelsiinitäyte | |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 50 g | margariinia |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 dl | vastapuristettua appelsiinimehua |
- 1.
Riko munat kulhossa. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja sulatettu margariini. Mausta sokerilla, suolalla ja raastetulla appelsiinin kuorella. Paista taikinasta ohuita lettuja.
Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Pese pannu. Sulata pannulla rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja mehu. Kasta letut yksitellen liemeen ja taita neljään osaan. Nosta lämpiminä tarjoilulautasille ja tarjoile appelsiinilohkojen kera.
Speltti-appelsiiniletut
Aloita aamu letuilla tai paista appelsiiniohukaisia herkkuhetkeen. Letut sopivat myös brunssille. Lettujen appelsiinitäytteessä on sekä appelsiinimehua että tuoretta appelsiinia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | puolikarkeita spelttijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | sulatettua margariinia |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
Paistamiseen | |
| margariinia | |
Appelsiinitäyte | |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 50 g | margariinia |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 dl | vastapuristettua appelsiinimehua |
Valmistus
- 1
Riko munat kulhossa. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja sulatettu margariini. Mausta sokerilla, suolalla ja raastetulla appelsiinin kuorella. Paista taikinasta ohuita lettuja.
Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Pese pannu. Sulata pannulla rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja mehu. Kasta letut yksitellen liemeen ja taita neljään osaan. Nosta lämpiminä tarjoilulautasille ja tarjoile appelsiinilohkojen kera.
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1847
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,0 g
Hiilihydraatteja
32,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1847
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,0 g
Hiilihydraatteja
32,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Sulatettua margariinia, 0,5 tl Suolaa, Appelsiinin raastettu kuori, Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























