Spelttiblinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Spelttiblinit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

4 dl
Maustamatonta jogurttia
3/10 kpl
Hiivaa
1 dl
Spelttijauhoja
1 tl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
1 dl
Lämmintä maitoa
25 g
Sulatettua margariinia

paistamiseen

Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada jogurtti kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Sekoita joukkoon spelttijauhot ja sokeri. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunti. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot ja suola. Anna seistä vielä noin tunti. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, maito ja rasva taikinaan. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Paista blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuhkoja blinejä. Tarjoile esim. graavilohen, punasipulin ja smetanan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

950

227

8,0 g

3,2 g

27,0 g

5,2 g

4,5 g

9,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,3 palaa Hiivaa,

1 tl Suolaa,

Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli