Kaada jogurtti kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Sekoita joukkoon spelttijauhot ja sokeri. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunti. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot ja suola. Anna seistä vielä noin tunti. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, maito ja rasva taikinaan. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Paista blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuhkoja blinejä. Tarjoile esim. graavilohen, punasipulin ja smetanan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
950
8,0 g
3,2 g
27,0 g
5,2 g
4,5 g
9,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
15 g (1/3 pkt) Hiivaa,
1 tl Suolaa,
Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli