Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Spelttiblinit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

4 dl
Maustamatonta jogurttia
15 g
(1/3 pkt) Hiivaa
1 dl
Spelttijauhoja
1 tl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
1 dl
Lämmintä maitoa
25 g
Sulatettua margariinia

Paistamiseen

Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada jogurtti kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Sekoita joukkoon spelttijauhot ja sokeri. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunti. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot ja suola. Anna seistä vielä noin tunti. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, maito ja rasva taikinaan. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Paista blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuhkoja blinejä. Tarjoile esim. graavilohen, punasipulin ja smetanan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

950

8,0 g

3,2 g

27,0 g

5,2 g

4,5 g

9,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

15 g (1/3 pkt) Hiivaa,

1 tl Suolaa,

Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli