Kaada jogurtti kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Sekoita joukkoon spelttijauhot ja sokeri. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunti. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot ja suola. Anna seistä vielä noin tunti. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, maito ja rasva taikinaan. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Paista blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuhkoja blinejä. Tarjoile esim. graavilohen, punasipulin ja smetanan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
950
227
8,0 g
3,2 g
27,0 g
5,2 g
4,5 g
9,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,3 palaa Hiivaa,
1 tl Suolaa,
Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli