Stout-suklaakakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lorauta mehevän suklaakakun taikinaan aromikasta stout-olutta – ja varaa samaa juomaa laseihin kakun kaveriksi. Kakku saa jäädä mutakakun tapaan hieman kosteaksi.
| 200 g | voita |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | stout-olutta |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| nokare voita | |
| tomusokeria | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).
- 2.
Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.
- 3.
Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.
- 4.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä täysin kypsä.
- 5.
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
- 6.
Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.
Stout-suklaakakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Lorauta mehevän suklaakakun taikinaan aromikasta stout-olutta – ja varaa samaa juomaa laseihin kakun kaveriksi. Kakku saa jäädä mutakakun tapaan hieman kosteaksi.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | stout-olutta |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
Lisäksi | |
| nokare voita | |
| tomusokeria | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeria |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).
Määrä Ainesosa nokare voita - 2
Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.
Määrä Ainesosa 200 g voita 200 g tummaa suklaata 2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 2 dl stout-olutta - 3
Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kaakaojauhetta - 4
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä täysin kypsä.
- 5
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
- 6
Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.
Määrä Ainesosa tomusokeria 2 dl kuohukermaa 2 rkl sokeria
Ravintosisältö
594
Energiaa kcal
2486
Energiaa kj
39,6 g
Rasvaa
24,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,8 g
Hiilihydraatteja
38,9 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
594
Energiaa kcal
2486
Energiaa kj
39,6 g
Rasvaa
24,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,8 g
Hiilihydraatteja
38,9 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nokare voita, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























