Stout-suklaakakku

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Lorauta mehevän suklaakakun taikinaan aromikasta stout-olutta – ja varaa samaa juomaa laseihin kakun kaveriksi. Kakku saa jäädä mutakakun tapaan hieman kosteaksi.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
200 gvoita
200 gtummaa suklaata
2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
2 dlstout-olutta
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta

Lisäksi

nokare voita
tomusokeria
2 dlkuohukermaa
2 rklsokeria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).

    MääräAinesosa
    nokare voita
  2. 2

    Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
    200 gtummaa suklaata
    2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    2 dlstout-olutta
  3. 3

    Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaakaojauhetta
  4. 4

    Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä täysin kypsä.

  5. 5

    Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

  6. 6

    Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    2 dlkuohukermaa
    2 rklsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nokare voita, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä