Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.
Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä kypsä.
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
528
2210
35,2 g
21,6 g
43,3 g
34,6 g
1,4 g
7,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Nokare voita,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli