Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.
Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 28–30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä kypsä.
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.
Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.
Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 28–30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä kypsä.
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2210
528
35,2 g
21,6 g
43,3 g
34,6 g
1,4 g
7,8 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Nokare voita,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli