Suklaamunabrownie

arvosana5/5

(3)arviota
12 Palaa

60 min

Suklaamunabrownie on jokaisen suklaanystävän suosikki! Upota taikinaan paloiteltuja suklaapatukoita ja koristele valmis brownie suklaamunilla.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kpl(à 21 g) suklaapatukkaa (kinder maxi)
200 gtaloussuklaata
150 gmargariinia
3 dlsokeria
4 kplkananmunaa
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

2 suklaapatukkaa (kinder maxi)
3 suklaamunaa

Valmistus (Uuni 190°C)

  1. 1

    Säädä uuni 190 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Taita suklaapatukat paloiksi ja puolita palat.

    MääräAinesosa
    4 kpl(à 21 g) suklaapatukkaa (kinder maxi)
  2. 2

    Sulata margariini ja taloussuklaa varovasti vähän kerrallaan, välillä sekoitellen mikrossa. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Riko munat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gtaloussuklaata
    150 gmargariinia
    3 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Ripota suklaapalat päälle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 18 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla ja kypsennä tarvittaessa vielä pari minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

    MääräAinesosa
    1 tlvaniljasokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Koristele jäähtynyt brownie suklaapaloilla ja rikotuilla suklaamunilla.

    MääräAinesosa
    2 suklaapatukkaa (kinder maxi)
    3 suklaamunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suklaamunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä