Suklaatuulihatut - Yhteishyvä

Suklaatuulihatut

???
Kappaleita
25
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
2 dl
Vettä
2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Sokeria
3 kpl
Munaa

TÄYTE

200 g
Vaniljatuorejuustoa
3 rkl
Sokeria
200 g
Vadelmia

Näin teet

1

Kuumenna rasva ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen. Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos nesteeseen puuhaarukalla hyvin sekoittaen.Keitä taikinaa koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.Nosta taikina jäähtymään 5-10 minuutiksi. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella koko ajan vatkaten. Nosta taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä ruusukkeita tai nostele lusikalla pieniä kekoja. Huomaa, että taikina kohoaa uunissa kaksinkertaiseksi. Paista tuulihattuja 200 asteessa 20-25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Notkista tuorejuustoa sekoittaen kulhossa. Mausta sokerilla ja lisää vadelmat kevyesti sekoittaen. Halkaise jäähtyneet tullihatut terävällä veitsellä halki ja täytä täytteellä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa