Suolaisenmakeat muurinpohjaletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaisenmakeat muurinpohjaletut

???
Kappaleita
8
Valmistusaika
15 min
Suolaisenmakea pähkinä-hedelmätäyte on oiva vaihtoehto hillolle ja kermavaahdolle.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Kivennäisvettä
2 dl
Maitoa/soija- tai kaurajuomaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Ohrajauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
Margariinia paistamiseen

TÄYTE

2 kpl
Banaania
1 kpl
(400 g) mansikoita
2 dl
Maapähkinävoita
1 dl
Suolapähkinöitä

Näin teet

1

Vatkaa kananmunat ja nesteet kulhossa. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota tunti.

Kuumenna muurinpohjapannu kuumaksi ja sulata ½–1 rkl margariinia pannulla. Levitä pannulle noin 1 dl taikinaa ohueksi letuksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Toista, kunnes koko taikina on paistettu.

Viipaloi banaanit ja mansikat. Levitä letuille pähkinätahnaa. Lisää päälle banaani- ja mansikkasiivuja sekä suolapähkinöitä. Taittele letut taskuiksi.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 26.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1291 10327
Energiaa kcal309 2469
Rasvaa16.5 g132.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.5 g20.0 g
Hiilihydraatteja26.1 g209.0 g
Sokereita7.0 g56.0 g
Kuituja4.0 g32.0 g
Proteiinia11.9 g95.0 g
Suolaa0.2 g1.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Kivennäisvettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Margariinia paistamiseen

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1291 10327
Energiaa kcal309 2469
Rasvaa16.5 g132.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.5 g20.0 g
Hiilihydraatteja26.1 g209.0 g
Sokereita7.0 g56.0 g
Kuituja4.0 g32.0 g
Proteiinia11.9 g95.0 g
Suolaa0.2 g1.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Kivennäisvettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Margariinia paistamiseen

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.