Suolaisenmakeat muurinpohjaletut

Arvostele resepti
8 Kappaletta

15 min

Suolaisenmakea pähkinä-hedelmätäyte on oiva vaihtoehto hillolle ja kermavaahdolle.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
3 dlkivennäisvettä
2 dlmaitoa/soija- tai kaurajuomaa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlohrajauhoja
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
margariinia paistamiseen

Täyte

2 kplbanaania
1 kpl(400 g) mansikoita
2 dlmaapähkinävoita
1 dlsuolapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja nesteet kulhossa. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota tunti.

    Kuumenna muurinpohjapannu kuumaksi ja sulata ½–1 rkl margariinia pannulla. Levitä pannulle noin 1 dl taikinaa ohueksi letuksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Toista, kunnes koko taikina on paistettu.

    Viipaloi banaanit ja mansikat. Levitä letuille pähkinätahnaa. Lisää päälle banaani- ja mansikkasiivuja sekä suolapähkinöitä. Taittele letut taskuiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Kivennäisvettä, 0,5 tl Suolaa, Margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä