Suolaisenmakeat muurinpohjaletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suolaisenmakeat muurinpohjaletut

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Suolaisenmakea pähkinä-hedelmätäyte on oiva vaihtoehto hillolle ja kermavaahdolle.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Kivennäisvettä
2 dl
Maitoa/soija- tai kaurajuomaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Ohrajauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
Margariinia paistamiseen

täyte

2 kpl
Banaania
1 kpl
(400 g) mansikoita
2 dl
Maapähkinävoita
1 dl
Suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kananmunat ja nesteet kulhossa. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota tunti.

Kuumenna muurinpohjapannu kuumaksi ja sulata ½–1 rkl margariinia pannulla. Levitä pannulle noin 1 dl taikinaa ohueksi letuksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Toista, kunnes koko taikina on paistettu.

Viipaloi banaanit ja mansikat. Levitä letuille pähkinätahnaa. Lisää päälle banaani- ja mansikkasiivuja sekä suolapähkinöitä. Taittele letut taskuiksi.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1291

309

16,5 g

2,5 g

26,1 g

7,0 g

4,0 g

11,9 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Kivennäisvettä,

0,5 tl Suolaa,

Margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli